Skip to main content

Στο Intercontinental το 12ο Συνέδριο Ασφάλισης

Στο Intercontinental το 12ο Συνέδριο Ασφάλισης
Φώτο: Shutterstock

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται αύριο Τρίτη 28 Μαΐου το 12th Insurance Conference, το Συνέδριο-θεσμός του Ασφαλιστικού Κλάδου. Το Συνέδριο διοργανώνεται για 12η χρονιά από την Ethos Events, σε συνεργασία με το οικονομικό & επιχειρηματικό portal banks.com.gr, το ασφαλιστικό περιοδικό Insurance World και το portal  Insuranceworld.gr  και θα διεξαχθεί την στο Athenaeum Intercontinental.

Με την παρουσία τους στο φετινό Συνέδριο θα μας τιμήσουν o Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος, ο Βουλευτής Κυκλάδων, Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ν.Δπ. Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας κ. Ιωάννης Βρούτσης, ενώ Κεντρικός Ομιλητής θα είναι ο κ. Γιάννης Στουρνάρας, Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Για την προσφορά του στο θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης θα βραβευτεί, στο πλαίσιο του 12th Insurance Cοnference, o Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Α.Ε.Γ.Α. Ευρωπαϊκή Πίστη κ. Χρήστος Γεωργακόπουλος. Την απονομή θα πραγματοποιήσει ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται να παρουσιάσει και η On Stage συνέντευξη μεταξύ του κ. Νότη Μηταράκη, Βουλευτής Χίου, Αν. Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ν.Δ., τ. Υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, με τον κ. Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρο Δ.Σ. στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) & Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Eurolife ERB Insurance Group.

Στη λίστα των ομιλητών περιλαμβάνονται ακόμα εξέχουσες προσωπικότητες του ελληνικού επιχειρείν, αλλά και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων μεταξύ των οποίων και οι κκ:

 • Μαργαρίτα Αντωνάκη, Γενική Διευθύντρια, Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (E.A.E.E) 
 • Κυριάκος Αποστολίδης, Γενικός Διευθυντής Ελλάδος και Κύπρου, MetLife  
 • Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, MBA PhD, Διευθύνων Σύμβουλος, Όμιλος Ιατρικού Αθηνών 
 • Σπύρος Γκούμας, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος Δ.Σ., SQLearn 
 • Θεοδώρα Γουργούλη, Ασφαλιστικός & Επενδυτικός Σύμβουλος, Πρόεδρος, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Συμβούλων (Π.Σ.Α.Σ.) 
 • Ηρακλής Δασκαλόπουλος, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, Εθνική Ασφαλιστική 
 • Παναγιώτης Κακούρης, Δικηγόρος
 • Γιάννης Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος, Όμιλος INTERAMERICAN 
 • Ευγενία Καφφετζή, Διευθύνουσα Σύμβουλος Globalnet Μεσίτες Ασφαλίσεων ΕΠΕ, Mέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ) και της Eνωσης Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ)  
 • Αθανάσιος Λοπατατζίδης, Group Executive Commercial Director, AFFIDEA 
 • Νικόλαος Α. Μακρόπουλος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ 
 • Παναγιώτης (Τάκης) Μιχαλόπουλος, Ασφαλιστικός Πράκτορας, Πρόεδρος, Πανελλήνια Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (ΠΟΑΔ), Σύλλογος Ασφαλιστικών Πρακτόρων Νομού Αττικής (ΣΠΑΤΕ) 
 • Ερρίκος Μοάτσος, Διευθύνων Σύμβουλος, ΑΧΑ Ασφαλιστική 
 • Βασίλειος Μπίλλης, CEO, Systems Sunlight 
 • Κωνσταντίνος Νικολόπουλος, FIA, Partner,  Actuarial leader Central, Eastern and Southeastern Europe & Central Asia, EY 
 • Δρ Χρήστος Π. Νούνης, Πρόεδρος, Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.) & Πρόεδρος, Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Υπουργείου Οικονομικών (ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ) 
 • Γιάννης Παπουτσάς, Διευθυντής Πωλήσεων Δικτύου Εταιρικών Συνεργατών, ERGO 
 • Γιάννης Σηφάκης, Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας, Marketing & Δημοσίων Σχέσεων, Εθνική Ασφαλιστική 
 • Παναγιώτης Ταρσινός, Senior Manager, Insurance & Actuarial Services, EY Greece 
 • Μιχάλης Τζωρτζωρής, Πρόεδρος Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ) 
 • Ιωάννης Τοζακίδης, Πρόεδρος ΠΣΣΑΣ, Μέλος Επιτροπής GAMA Hellas, Συντονιστής Ασφαλιστικών Συμβούλων 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οριστικό τέλος στα έντυπα βιβλιάρια υγείας
Οριστικό τέλος στα έντυπα βιβλιάρια υγείας
Τροπολογία για να καταργηθούν οριστικά τα έντυπα βιβλιάρια υγείας των ασφαλισμένων κατέθεσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.
Οριστικό τέλος στα έντυπα βιβλιάρια υγείας
Εγκύκλιος για παράλληλη και διαδοχική ασφάλιση
Εγκύκλιος για παράλληλη και διαδοχική ασφάλιση
Εγκύκλιο στην οποία καταγράφονται οι τρόποι αξιοποίησης υπέρ του ασφαλισμένου του χρόνου της παράλληλης και της διαδοχικής ασφάλισης για συνταξιοδότηση, υπέγραψε ο Τ. Πετρόπουλος.
Εγκύκλιος για παράλληλη και διαδοχική ασφάλιση
Οικονομική ενίσχυση σε ανέργους τεσσάρων επιχειρήσεων
Οικονομική ενίσχυση σε ανέργους τεσσάρων επιχειρήσεων
Εγκρίθηκε η χορήγηση από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 1.000 ευρώ, σε κάθε άνεργο πρώην εργαζόμενο τεσσάρων επιχειρήσεων.
Οικονομική ενίσχυση σε ανέργους τεσσάρων επιχειρήσεων
Αύξηση 2,2% των ασφαλίστρων στην Ελλάδα
Αύξηση 2,2% των ασφαλίστρων στην Ελλάδα
Αύξηση κατά 2,2% παρουσίασε η παραγωγή ασφαλίστρων το τετράμηνο του 2019, αγγίζοντας τα 1,31 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τη μελέτη της Ένωσης Ασφαλιστικωλν Εταιρειών Ελλάδος.
Αύξηση 2,2% των ασφαλίστρων στην Ελλάδα
Νέο κύμα ελέγχων για ανασφάλιστα οχήματα
Νέο κύμα ελέγχων για ανασφάλιστα οχήματα
Στα μέσα του επόμενου μήνα αναμένεται να ξεκινήσει το 2ο κύμα διασταύρωσης στοιχείων για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων.
Νέο κύμα ελέγχων για ανασφάλιστα οχήματα