Βραβείο στη ΡΑΕ για τους διαγωνισμούς ΑΠΕ

NEWSROOM
Βραβείο στη ΡΑΕ για τους διαγωνισμούς ΑΠΕ
Φώτο: Shutterstock

Το χρυσό βραβείο της Bite Awards για τους διαγωνισμούς που αφορούν τις νέες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας απονεμήθηκε στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και την εταιρεία CossmoONE.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΡΑΕ δρ. Νίκος Μπουλαξής, επεσήμανε τα εξής:

«Ευχαριστούμε την κριτική επιτροπή για την αναγνώριση μιας προσπάθειας που βάζει το δικό της λιθαράκι στον εκσυγχρονισμό των διοικητικών πρακτικών στην αγορά ενέργειας, με στόχο την υγιή και βιώσιμη ανάπτυξη των ΑΠΕ, την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των επενδυτών και της αγοράς και ιδιαίτερα το όφελος του τελικού καταναλωτή και της εθνικής οικονομίας.

Η καινοτόμος ανταγωνιστική διαδικασία για τα έργα ΑΠΕ είναι αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας με την εταιρία cosmoONE, και έχει οδηγήσει στην κατακύρωση μέχρι σήμερα έργων ΑΠΕ συνολικής ισχύος περίπου 1GW, τα οποία βρίσκονται στο στάδιο υλοποίησης/κατασκευής.

Πρόκειται για μια διαδικασία απλή στη χρήση, απολύτως διαφανή και αξιόπιστη, που έχει διεθνώς αναγνωριστεί ως «βέλτιστη πρακτική» και έχει καταστήσει τη ΡΑΕ πρωτοπόρο στον τομέα των διαγωνισμών για έργα ΑΠΕ.

Η εντατική προσπάθεια των στελεχών μας συνεχίζεται με τον σχεδιασμό νέων ανταγωνιστικών διαδικασιών που θα αφορούν άλλες κατηγορίες έργων όπως Μη Ώριμα Έργα, λύσεις ηλεκτροδότησης των έξυπνων νησιών κτλ

Οι δύο πρόεδροι αφιερώνουμε το βραβείο αυτό στα στελέχη της ΡΑΕ και της CosmoONE που εργάστηκαν άοκνα για τις ανταγωνιστικες διαδικασίες έργων ΑΠΕ».

ΣΧΕΤΙΚΑ