Aίθριος καιρός και υψηλές θερμοκρασίες

NEWSROOM
Aίθριος καιρός και υψηλές θερμοκρασίες

Γενικά αίθριος καιρός θα επικρατήσει σήμερα Κυριακή, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα κεντρικά και βόρεια ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος και στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί πό 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Τη Δευτέρα ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Βαθμιαία όμως στα ηπειρωτικά, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς.

Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στο Αιγαίο 5 και την ημέρα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ