Στον Χρυσοχοΐδη η αρμοδιότητα των φυλακών

NEWSROOM
Στον Χρυσοχοΐδη η αρμοδιότητα των φυλακών
Φωτο: Sooc

Τη μεταφορά της αρμοδιότητας των φυλακών από το υπουργείο Δικαιοσύνης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, του οποίου προΐσταται ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης, προβλέπει το πρώτο προεδρικό διάταγμα της νέας κυβέρνησης.

Πρόκειται για μία από τις βασικές υποσχέσεις του πρωθυπουργού, στην οποία είχε αναφερθεί και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Συγκεκριμένα, στο Προεδρικό Διάταγμα αναφέρεται ότι:

«Στο νέο Υπουργείο μεταφέρονται επίσης, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων, οργάνων και προσωπικού που τις κατέχει, όπως έχουν διαμορφωθεί κατά την έκδοση του παρόντος, οι ακόλουθες υπηρεσίες: 5.1. από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του άρθρου 17 του π.δ. 96/2017 (Α’ 136) όπως ισχύει, συμπεριλαμβανομένου του συνόλου των υπαγομένων σε αυτή οργανικών μονάδων, το Σώμα Επιθεώρησης και Ελέγχου Καταστημάτων Κράτησης, η Ιατροδικαστική Υπηρεσία, τα Καταστήματα Κράτησης, Σωφρονιστικά και Θεραπευτικά Καταστήματα, τα Ειδικά Θεραπευτικά Καταστήματα και η Κεντρική Αποθήκη Υλικού Φυλακών (ΚΑΥΦ), το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου και οι Υπηρεσίες Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής των άρθρων 19, 26, 27, 28 και 29 του π.δ. 96/2017, όπως ισχύει».

ΣΧΕΤΙΚΑ