Φονική κακοκαιρία με έξι νεκρούς στη Χαλκιδική

NEWSROOM
Φονική κακοκαιρία με έξι νεκρούς στη Χαλκιδική
Φωτο: INTIME

Έξι νεκροί, δεκάδες τραυματίες, ξεριζωμένα δέντρα, αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα, ανυπολόγιστες υλικές ζημιές, δρόμοι που μετατράπηκαν σε χειμάρρους: αυτός είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός των ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν από χθες βράδυ τη Χαλκιδική.

«Η κατάσταση ήταν τραγική, αυτό φαίνεται κι από τα συμβάντα που πέρασαν από το Κέντρο Υγείας. Ήταν μια κατάσταση πρωτοφανής για την περιοχή μας, δεν την έχουμε ξαναζήσει», δήλωσε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Νέων Μουδανιών, Αθανάσιος Καλτσάς.

Έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη πραγματοποιείται από νωρίς το πρωί στο δημαρχείο Ν. Μουδανιών υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη.

Σημειώνεται πως λόγω της φονικής κακοκαιρίας η ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους συναρμόδιους υπουργούς, οι οποίοι τον ενημερώνουν για την εξέλιξη των ακραίων καιρικών φαινομένων και τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι διασώστες.

Από τους έξι νεκρούς, οι δύο έχασαν τη ζωή τους στη Νέα Πλαγιά Χαλκιδικής, μετά από πτώση στέγης σε ταβέρνα. Πρόκειται για μια 54χρονη Ρουμάνα και ένα 8χρονο παιδί της , με την πρώτη να χάνει τη ζωή της επί τόπου όταν έπεσε πάνω της η οροφή, ενώ το ανήλικο αγόρι, πέθανε κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο, καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες, δυσκολευόταν να αναπνεύσει.

Οι άλλοι δύο θάνατοι συνέβησαν κοντά στο «Ποτίδαια Παλάς» από πτώση δέντρου, με θύματα έναν 39χρονο Ρώσο και τον δύο ετών γιο του, ενώ άλλοι δύο νεκροί βρέθηκαν στην Σωζόπολη Χαλκιδικής, από ανατροπή τροχόσπιτου λόγω του αέρα! Πρόκειται για ένα ζευγάρι ηλικιωμένων Τσέχων, που ήταν εντός του τροχόσπιτου.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.

ΣΧΕΤΙΚΑ