Έρχεται η ψηφιακή σύνταξη μέχρι το 2020

NEWSROOM
Έρχεται η ψηφιακή σύνταξη μέχρι το 2020
Φωτο: Eurokinissi

Την έκδοση ψηφιακής σύνταξης ακόμη και μόλις σε μια μέρα, εξήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης.

Ο υπουργός Εργασίας, κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη Βουλή το βράδυ της Κυριακής,στηλίτευσε το γεγονός πως σήμερα οι εκκρεμείς συντάξεις ανέρχονται σε 464.000, ενώ τόνισε πως σε χειρότερη μοίρα, όπως τόνισε, είναι τα αιτήματα των σφαλισμένων του δημοσίου που φτάνουν τα 140.000 εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και της διάλυσης που επικρατεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί το Νοέμβριο, όπως είπε ο Γιάννης Βρούτσης, ένα τμήμα των εκκρεμών συντάξεων θα ενταχθεί στο νέο ψηφιοποιημένο σύστημα με στόχο οι ψηφιακές συντάξεις να εκδίδονται ακόμα και σε λίγες μέρες. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργού Γιάννη Βρούτση την 1η Ιουνίου 2020 το 39,48 % των νέων συντάξεων θα βγαίνει αυτόματα, τον Ιανουάριο του 2021 ένα άλλο 30% θα εκδίδεται ψηφιακά ενώ τον Ιούνιο του 2021 θα έχει ενσωματωθεί το 90% των υπό έκδοση συντάξεων.

Διαβάστε όλες τις προγραμματικές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση στο iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ