Δ. Μιχαηλίδου: Διατήρηση όλων των επιδομάτων

NEWSROOM
Δ. Μιχαηλίδου: Διατήρηση όλων των επιδομάτων
Φώτο: Eurokinissi

Την προστασία της οικογένειας και των αδύναμων που αποτελούν προτεραιότητα για την κυβέρνηση σημείωσε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου σε δήλωση της που τόνισε πως θα διατηρηθούν και θα ενισχυθούν όλα τα επιδόματα.

Η κ. Μιχαηλίδου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ξεκαθάρισε ότι θα δοθούν οριζόντια και για όλους 2.000 ευρώ για κάθε γέννα από την 1/1/2020, διευκρινίζοντας ότι δεν θα αφορά μόνο τις γυναίκες κάτω των 30.

Ακόμη, η υφυπουργός Εργασίας σημείωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει να μπει «ταβάνι» για κάποια υψηλά επιδόματα. Συμπλήρωσε ότι αυτό που ειπώθηκε στις προγραμματικές δηλώσεις είναι ότι εξετάζεται να δοθούν κίνητρα σε νεαρά άτομα που θέλουν να κάνουν οικογένεια.

Στις δηλώσεις της, η Δόμνα Μιχαηλίδου υπογράμμισε ότι θα υπάρχει αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί. Ανέφερε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο η μητέρα να λαμβάνει την άδεια τοκετού όποτε εκείνη επιθυμεί. Μάλιστα, δήλωσε ότι σε επικοινωνία με το γενικό λογιστήριο του κράτους γίνονται διαβουλεύσεις για χαμηλό συντελεστή στα βρεφικά γάλατα.

Η υφυπουργός Εργασίας σημείωσε ότι όλοι οι αιτούντες έλαβαν voucher για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, επισημαίνοντας ότι για φέτος είναι επιπλέον 27.000 παιδιά σε σχέση με πέρυσι. Τέλος, η κ. Μιχαηλίδου δήλωσε ότι θα ενισχυθεί ο θεσμός «Βοήθεια στο σπίτι» και ότι θα διατηρηθεί το επίδομα ενοικίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ