Συνέδριο για σύγχρονες τεχνολογίες στη ναυτιλιακή βιομηχανία

NEWSROOM
Συνέδριο για σύγχρονες τεχνολογίες στη ναυτιλιακή βιομηχανία
Φωτο: Shutterstock

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, ανακοίνωσε ότι, σε συνεργασία με το ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, πρόκειται να υποδεχθεί, πολυμελή επίσημη γερμανική αποστολή, στο πλαίσιο τριήμερης επίσκεψής της μεταξύ 25 και 27 Σεπτεμβρίου 2019 στην Ελλάδα.

Μέλη της αποστολής αποτελούν εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, όπως το ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας (BMWi), η VSM, το GeMaX, η γερμανική πρεσβεία, αλλά κυρίως σημαίνουσες επιχειρήσεις και εμπειρογνώμονες του ναυτιλιακού κλάδου της Γερμανίας.

Κατά την επίσκεψη των Γερμανών εκπροσώπων, το ΕΒΕΠ και το MARITIME CLUSTER, υπό την χορηγία τους, διοργανώνουν, μεταξύ άλλων, εκδήλωση υποδοχής και συμμετοχής τους σε επίσημο δείπνο, αφιερωμένο στον εορτασμό των 100 χρόνων του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος, που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Σεπτεμβρίου, ημέρα Τετάρτη στις 20:00, στο Μέγαρο του Επιμελητηρίου.

Θα ακολουθήσει, στις 26 Σεπτεμβρίου, συνέδριο με θέμα τις «Σύγχρονες τεχνολογίες στη ναυτιλιακή βιομηχανία της Ελλάδας και της Γερμανίας» και στόχο την παρουσίαση, από ειδικευμένους Έλληνες και Γερμανούς εισηγητές, του θεσμικού πλαισίου, των δυνατοτήτων εφαρμογής και των προοπτικών χρήσης νέων τεχνολογιών στη ναυτιλία, αλλά και την ανάπτυξη διμερών συνεργασιών και δικτύωσης, ενώ στις 27 Σεπτεμβρίου διοργανώνονται επισκέψεις σε ναυπηγεία και ναυτιλιακές επιχειρήσεις της περιοχής του Πειραιά.

Το ΕΒΕΠ σημειώνει ότι η συμμετοχή στο συνέδριο είναι δωρεάν, ενώ θα απαιτείται ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής.

«Με δεδομένη την εξαιρετική δυναμική που κομίζει ο κλάδος της ναυτιλίας και τις υψηλές προοπτικές ανάπτυξης ελληνογερμανικών επαφών του κλάδου, αλλά και την επιθυμία της κυβέρνησης να ενισχύσει τέτοιες πρωτοβουλίες, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης, απέστειλε προσωπική επιστολή στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να χαιρετίσει την έναρξη των εργασιών, καθώς και στους υπουργούς Ανάπτυξης, Άδ. Γεωργιάδη, και Ναυτιλίας, Ιω. Πλακιωτάκη, να θέσουν το συνέδριο υπό την αιγίδα τους» όπως αναφέρει ανακοίνωση του επιμελητηρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ