Πολυτεχνείο: Εκτεταμένα επεισόδια στα Εξάρχεια

NEWSROOM
Πολυτεχνείο: Εκτεταμένα επεισόδια στα Εξάρχεια
Φωτο: Eurokinissi

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν τα Εξάρχεια μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου προς την Αμερικανική Πρεσβεία. Ομάδες κουκουλοφόρων εκσφενδόνιζαν βόμβες μολότοφ, πέτρες, ακόμη και φωτοβολίδες ευθείας βολής προς τους αστυνομικούς, ενώ τα ΜΑΤ απαντούσαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Το πολεμικό σκηνικό διατηρήθηκε επί αρκετές ώρες γύρω από το Πολυτεχνείο, μέχρι αργά το βράδυ, ενώ νωρίτερα είχαν σημειωθεί επεισόδια και στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, έξω από τη ΓΑΔΑ. Η ΕΛ.ΑΣ. Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 19 ατόμων. Αρχικά, έγιναν 22 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ αργότερα συνελήφθησαν άλλα 6 άτομα, στην περιοχή των Εξαρχείων. Οι 19 συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Επιπλέον, τραυματίστηκαν ελαφρά τρία άτομα.

Επεισόδια και σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα

Επεισόδια σημειώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη, κοντά στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, στην οδό Εγνατία, και συγκεκριμένα μπροστά στο Παλαί Ντε Σπορ. Κουκουλοφόροι που μπήκαν στη Σχολή μετά το τέλος των διαδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, αφού έσπασαν αντικείμενα κι έστησαν οδοφράγματα, πέταξαν μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο.

Στην Πάτρα, επεισόδια ξέσπασαν στο κέντρο της πόλης, στην πορεία για το Πολυτεχνείο, με κουκουλοφόρους να εκτοξεύουν μολότοφ εναντίον των ΜΑΤ.


ΣΧΕΤΙΚΑ