Μυστήριο με το χαμένο στρατιωτικό υλικό στη Λέρο

NEWSROOM
Μυστήριο με το χαμένο στρατιωτικό υλικό στη Λέρο
Eurokinissi

Ανεξιχνίαστη παραμένει η υπόθεση της απώλειας στρατιωτικού υλικού από την υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο, η οποία έγινε γνωστή χθες. Η βάση παραμένει σφραγισμένη μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Ένα ενδεχόμενο είναι να έχει γίνει λάθος στην καταμέτρηση, κάτι που αναμένεται να διαπιστωθεί εκτός της ημέρας. Εάν δεν έχει γίνει λάθος, τότε ενισχύεται το σενάριο της κλοπής, κάτι που στην παρούσα φάση δεν φαίνεται να συνδέεται με τυχόν τρομοκρατικές οργανώσεις. Ωστόσο, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να έχει γίνει εκ των έσω η κλοπή. Σημαντικές πληροφορίες θα δώσει η εξέταση των όσω έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας, αλλά το πρόβλημα είναι πως υπάρχει υλικό τριών μηνών, και αν έχει γίνει όντως κλοπή, μπορεί να έχει γίνει οποιαδήποτε μέρα από τις 31 Δεκεμβρίου του 2018 (ημέρα τελευταίας καταγραφής) έως και τις 9 Σεπτεμβρίου 2019.

Την ώρα που οι έρευνες συνεχίζονται, ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ξεκαθάρισε πως το θέμα διαπιστώθηκε κατά την καταμέτρηση των πυρομαχικών και τόνισε πως θα πρέπει να σταματήσουν να εκμεταλλεύονται πολιτικά το συγκεκριμένο περιστατικό όσοι το επιχειρούν.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.

ΣΧΕΤΙΚΑ