Χωρίς ηλεκτρικό, λεωφορεία και προαστιακό την Τρίτη

NEWSROOM
Χωρίς ηλεκτρικό, λεωφορεία και προαστιακό την Τρίτη
Φωτο: Eurokinissi

Την πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας για την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει τα συνδικάτα αντιδρώντας στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, την ερχόμενη Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, 24ωρη απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, τα λεωφορεία και στο δίκτυο της γραμμής 1 Μετρό (πρώην ΗΣΑΠ). Εντός της ημέρας αναμένονται αποφάσεις για το μετρό και το τραμ.

Επίσης, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019 δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στα τρένα, συμπεριλαμβανομένου του προαστιακού, λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Ως εκ τούτου, αναμένεται ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ για τις ακυρώσεις δρομολογίων.

Σημειωτέον ότι η ΑΔΕΔΥ θα προχωρήσει σε 24ωρη απεργία την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου κατά του νέου αναπτυξιακού νομοσχεδίου που φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση, ενώ προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος, Παράλληλα, το ΠΑΜΕ διοργανώνει τη δική του συγκέντρωση στις 10:30 στα Προπύλαια.

Επίσης, δεμένα θα παραμείνουν από τις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης 24 Σεπτεμβρίου έως τις 6 τα ξημερώματα της Τετάρτης τα πλοία, καθώς απεργεί και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, ενώ τη συμμετοχή τους στην απεργία έχουν ανακοινώσει και οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ