Περιορίζονται οι βροχές, παραμένει άστατος ο καιρός

NEWSROOM
Θα παραμείνει ασταθής ο καιρός
Ο καιρός θα έχει... σκαμπανεβάσματα τις προσεχείς ημέρες / Φωτογραφία: Eurokinissi/Καλλιάρας Θανάσης

Μετά την πρώτη φθινοπωρινή «γεύση», ο καιρός, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, θα είναι βελτιωμένος το Σάββατο.

Οπως αναφέρει στο προγνωστικό της δελτίο η ΕΜΥ, ο καιρός θα είναι αίθριος τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη -με πρόσκαιρες, μόνο, νεφώσεις τις πρωινές ώρες- ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις. Παρά ταύτα, η θερμοκρασία θα υποχωρήσει και η πτώση θα γίνει αισθητή και στα νότια.

Παρά τη βελτίωση του καιρού υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές, ή και μεμονωμένες καταιγίδες, στην κεντρική Μακεδονία, σε Ιόνιο, Ηπειρο, Στερεά Ελλάδα, Δυτική Πελοπόννησο και Κρήτη.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος την Κυριακή. Μέχρι το απόγευμα, ωστόσο, υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές βροχές στο νότιο Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα αναμένονται νεφώσεις στα δυτικά της χώρας που στη συνέχεια θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο θα σημειωθούν τοπικές βροχές και -προς το βράδυ- σποραδικές καταιγίδες. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ