Στον Δήμο Αθηναίων η «Κονίστρα» Πετραλώνων

NEWSROOM
Στον Δήμο Αθηναίων η «Κονίστρα» Πετραλώνων
Φωτογραφία: Eurokinissi

Στον Δήμο Αθηναίων περιέρχεται, χωρίς κανένα κόστος, πνεύμονας πρασίνου οκτώ στρεμμάτων, η «Κονίστρα Πετραλώνων», με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πρόκειται για έναν τόπο με μεγάλη ιστορία καθώς λειτούργησε επί πολλές δεκαετίες ως χώρος ψυχαγωγίας και άθλησης για τα παιδιά των Πετραλώνων και της ευρύτερης περιοχής, ενώ τα τελευταία χρόνια παρήκμασε και έμεινε κλειστός.

Επίσης, το βραχώδες τμήμα του, εξαιρετικού αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, παρουσίασε κατολισθήσεις και το πράσινο παρέμεινε αφρόντιστο. Τώρα θα αποδοθεί ξανά στους κατοίκους της Αθήνας, μετά τις συνεννοήσεις που είχε η δημοτική Αρχή του Κ. Μπακογιάννη, με το σύνολο των εμπλεκομένων.

Μάλιστα, σε επιστολή της προς τον δήμαρχο Αθηναίων, με ημερομηνία 27 Σεπτεμβρίου, η πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ελληνίδων Ειρήνη Πανταζή - Μελίστα, εκφράζει την πρόθεση του Συμβουλίου να μεταβιβάσει στον Δήμο Αθηναίων το σύνολο των δικαιωμάτων του στην συγκεκριμένη έκταση. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος κ. Μπακογιάννης τόνισε, μεταξύ άλλων: «Είμαστε υπερήφανοι για κάθε επιπλέον μέτρο πρασίνου που αποδίδεται στις Αθηναίες και τους Αθηναίους. Η Κονίστρα αποκτά πλέον την δική της ταυτότητα, τον δικό της χαρακτήρα και ξαναγεννιέται ως πνεύμονας ζωής».

ΣΧΕΤΙΚΑ