Αντικαπνιστικός νόμος: Οι καταστηματάρχες προσφεύγουν στο ΣτΕ

NEWSROOM
Αντικαπνιστικός νόμος τσιγάρο κάπνισμα
Το ΠΑΣΚΕΔΙ εκπροσωπεί 40.000 καταστήματα / Φωτογραφία: AP Photo

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ενάντια στην οριζόντια εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου ετοιμάζουν οι ιδιοκτήτες μπαρ, καφετεριών και εστιατορίων.

Η ολική απαγόρευση καπνίσματος που φέρνει ο αντικαπνιστικός νόμος έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από επιχειρηματίες που λειτουργούν μπαρ, καφέ, μεζεδοπωλεία και εστιατόρια, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι θα υποστούν μεγάλη οικονομική ζημία και ότι η κυβέρνηση έπρεπε να επιλέξει πιο ήπιες-μεταβατικές λύσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο αντικαπνιστικός νόμος κομίζει βαρύτατα πρόστιμα και για τους παραβάτες καπνιστές αλλά και για τις επιχειρήσεις όπου καταγράφεται η παράβαση.

Σε μια προσπάθεια να «μαλακώσει» το αυστηρό πλαίσιο του νέου αντικαπνιστικού νόμου, το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων, Καταναλωτών, Εστίασης και Διασκέδασης (ΠΑΣΚΕΔΙ) κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ενώ ξεκίνησε τη συλλογή αιτήσεων για ομαδική προσφυγή στο ΣτΕ.

Διαβάστε τα αιτήματα των καταστηματαρχών και τι θα περιλαμβάνει η προσφυγή κατά του αντικαπνιστικού νόμου στο iefimerida.

ΣΧΕΤΙΚΑ