Εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για την επιτροπή «Ελλάδα 2021»

NEWSROOM
Εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για την επιτροπή «Ελλάδα 2021»
Eurokinissi

Εκδόθηκε, χθες το βράδυ, το προεδρικό διάταγμα για τη συγκρότηση της επιτροπής «Ελλάδα 2021», το οποίο δίνει ισχυρές αρμοδιότητες στην πρόεδρό της, Γιάννα Αγγελοπούλου.

Το διάταγμα ρυθμίζει κάθε ζήτημα που αφορά στη συγκρότηση, τη λειτουργία, την υποστήριξη από υπηρεσίες, τους πόρους, την στελέχωση και κάθε δραστηριότητα της Επιτροπής Ελλάδα 2021 που συγκροτείται για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.

Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» υπάγεται στον Πρωθυπουργό και έχει ίδια νομική προσωπικότητα για την εκπλήρωση του σκοπού της. Όργανα διοίκησής της ορίζεται ότι είναι η Ολομέλεια, ο Πρόεδρος και το Εκτελεστικό Συμβούλιο.

Επίσης, η Ολομέλεια της Επιτροπής , η οποία είναι αρμόδια κυρίως για τον γενικό σχεδιασμό και τη χάραξη της πολιτικής της Επιτροπής, θα αποτελείται από 24 τουλάχιστον μέλη που ορίζονται, χωρίς αμοιβή, με απόφαση του Πρωθυπουργού, ενώ το ανώτατο όριο στη σύνθεσή της είναι 45 μέλη (οι αποφάσεις της λαμβάνονται με πλειοψηφία των παρόντων μελών της, επί δε ισοψηφίας υπερισχύει η ψήφος του Προέδρου).

Σε ότι αφορά τους πόρους της Επιτροπής, θα προέρχονται από ιδιωτικές δωρεές, χορηγίες, έσοδα από πωλήσεις προϊόντων ή άλλες προωθητικές ενέργειες, καθώς επίσης και από μεταφορά πόρων του Ιδρύματος της Βουλής στο πλαίσιο της συνεργασίας τους για την υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.

ΣΧΕΤΙΚΑ