Οικονομικό Επιμελητήριο: Καθαρή νίκη της ΔΗΚΙΟ

NEWSROOM
Οικονομικό Επιμελητήριο: Καθαρή νίκη της ΔΗΚΙΟ
Ο Κ. Κόλλιας / Eurokinissi

Για έβδομη συνεχόμενη φορά, η Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων, που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, κερδίζει τις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

Συγκεκριμένα, με καταμετρημένα τα 85 από τα 94 εκλογικά τμήματα, η ΔΗΚΙΟ βρίσκεται στην πρώτη θέση με ποσοστό 39,66%, έναντι 24,77% της δεύτερης Προοδευτικής Δημοκρατικής Συνεργασίας Οικονομολόγων (Π.Δ.Σ.Ο.), ενώ ακολουθούν οι Προοδευτικοί Οικονομολόγοι Ελλάδος (Π.Ο.Ε) ΜΕ 16,34%.

«Οι οικονομολόγοι σήμερα μίλησαν. Και αποφάσισαν ότι η ΔΗΚΙΟ, όχι μόνο πρέπει να παραμείνει στη Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, αλλά να ενισχύσει και σημαντικά τις δυνάμεις της», ανέφερε μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, που επανεκλέγεται και πρόσθεσε πως η νίκη της ΔΗΚΙΟ «ανεβάζει τον πήχη των απαιτήσεων πολύ υψηλότερα…
…για ένα καλύτερο Οικονομικό Επιμελητήριο, για έναν επιστημονικό φορέα όλων των οικονομολόγων, ανεξαρτήτως παρατάξεων και ιδεολογιών…
…χωρίς αποκλεισμούς, όπως ακριβώς ήταν το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Κίνησης Οικονομολόγων στις φετινές εκλογές».

Στο Ζάππειο για να ψηφίσει στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου βρέθηκε χθες και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός ψήφισε στο 80ο εκλογικό τμήμα, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με νεότερα αλλά και παλαιότερα μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε και τον υπουργό του Μανώλη Κεφαλογιάννη και τον Κώστα Κόλλια, πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου, ο οποίος και επανεξελέγη.

ΣΧΕΤΙΚΑ