Γραφάκος: Επιταχύνουμε τη δημοπράτηση Μονάδων Διαχείρισης Απορριμμάτων

NEWSROOM
Γραφάκος: Επιταχύνουμε τη δημοπράτηση Μονάδων Διαχείρισης Απορριμμάτων

Περιοδεία στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα πραγματοποιεί ο Γ.Γ. Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος στο πλαίσιο της προτεραιότητας που έχει θέσει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης για τη δημοπράτηση 17 Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων εντός του 2020.

Στόχος της περιοδείας είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών για την έγκαιρη δημοπράτηση και απορρόφηση χρηματοδότησης άνω των 400 εκατ. ευρώ των εν λόγω μονάδων σε όλη την Επικράτεια.

Ο κ. Γραφάκος συναντά σήμερα εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, καθώς και τους επικεφαλής Φορέων Διαχείρισης Στερών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ), που είναι υπεύθυνοι για τη δημοπράτηση 6 Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων στα Τρίκαλα, τη Λάρισα, τον Βόλο, τη Χαλκίδα, τη Λαμία και τη Φωκίδα.

"Εργαζόμαστε για κάθε μία περίπτωση Μονάδας Διαχείρισης Απορριμμάτων ξεχωριστά, με όλους τους υπεύθυνους δημοπράτησης, προκειμένου να γίνουν όλα όπως πρέπει", δήλωσε ο κ. Γραφάκος. "Οφείλουμε όλοι μαζί να κερδίσουμε έγκαιρα την αντίστοιχη χρηματοδότηση και η χώρα να αποκτήσει τις απαιτούμενες Μονάδες Διαχείρισης Απορριμμάτων".

​Υπενθυμίζεται ότι σε όλη την Επικράτεια, αυτήν την στιγμή λειτουργούν μόνον 4 σύγχρονες Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων, στην Κοζάνη, τις Σέρρες, τα Γιάννενα και τα Χανιά και 2 πεπαλαιωμένες που χρήζουν αναβάθμισης, στην Αττική (Φυλή) και στην Κρήτη (Ηράκλειο).

ΣΧΕΤΙΚΑ