Επεισόδια στη Μόρια μεταξύ μεταναστών και κατοίκων

NEWSROOM
Επεισόδια στη Μόρια μεταξύ μεταναστών και κατοίκων
Eurokinissi

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν χτες στη Μόρια της Λέσβου μεταξύ των κατοίκων της περιοχής και των μεταναστών που παραμένουν στην Δομή.

Η αστυνομία προχώρησε σε 40 προσαγωγές, ενώ φωτιά ξέσπασε σε εγκαταλελειμμένη κατοικία τη νύχτα, προκαλώντας εκ νέου την οργή στους κατοίκους της περιοχής.

Αρχικά, το πρωί δημιουργήθηκε ένταση στην πορεία περίπου 2.000 Αφγανών αιτούντων ασύλου, οι οποίοι άναψαν φωτιές στους δρόμους και φώναζαν «ελευθερία», διαμαρτυρόμενοι για την πολύμηνη παραμονή τους στην Μόρια και το Καρά Τεπέ.

Στη συνέχεια, πέρασαν μέσα από το χωριό για να πάνε πίσω στον καταυλισμό και όταν αυτό έγινε αντιληπτό από τους κατοίκους, κάποιοι χτύπησαν τις καμπάνες και αρκετοί κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους. Την ώρα που η ένταση κορυφωνόταν, μία φωτιά ξέσπασε σε εγκαταλελειμμένη κατοικία, που «φούντωσε» ακόμη περισσότερο την οργή των κατοίκων.

Ακολούθησε λαϊκή γενική συνέλευση, με τη συμμετοχή και αυτοδιοικητικών, με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη και τον δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη. Μεταξύ των αιτημάτων της συνέλευσης ήταν η σταθερή διμοιρία στην είσοδο του χωριού, ώστε να μην εισέρχονται εντός αυτού οι μετανάστες και να γίνονται περιπολίες στους δρόμους του χωριού.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.

ΣΧΕΤΙΚΑ