Τέταρτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα

NEWSROOM
Τέταρτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα
Μια 36χρονη παραμένει σε απομόνωση στο «Αττικόν» / Eurokinissi

Τέταρτο κρούσμα κορωνοϊού και το δεύτερο στην Αττική επιβεβαιώθηκε σήμερα από το Υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για Ελληνίδα, 36 ετών, η οποία ταξίδεψε πρόσφατα σε περιοχή της Ιταλίας που πλήττεται από τον ιό.

Μετά την επιστροφή της, εμφάνισε ήπια συμπτωματολογία. Είναι καλά στην υγεία της και παραμένει σε απομόνωση στο Π.Γ.Ν. «Αττικόν». Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Εντός της ημέρας θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα επιβεβαιώθηκε την Τετάρτη και αφορά σε 38χρονη σχεδιάστρια μόδας η οποία είχε ταξιδέψει στην Ιταλία. Η γυναίκα επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ και ανέφερε ότι την περασμένη εβδομάδα είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο, εισήχθη στο ΑΧΕΠΑ. Επίσης, το 9χρονο παιδί της 38χρονης διεγνώσθη με κορωνοϊό και νοσηλεύεται σε καραντίνα, όπως και η μητέρα του, στο ΑΧΕΠΑ. Και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους.

Χθες, ο επικεφαλής της Επιτροπής Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε το τρίτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Πρόκειται για μία 40χρονη τραπεζική υπάλληλο, η οποία νοσηλεύεται στο «Αττικόν». Ο άντρας της βρέθηκε αρνητικός στο ιό, ενώ η κόρη της - η οποία είχε ταξιδέψει μαζί με τη μητέρα της στο Μιλάνο - είναι σε μαθητική εκδρομή στο Λονδίνο με 100 συμμαθητές της από το Κολλέγιο Αθηνών και θα υποβληθεί εκεί σε εξετάσεις.

Για τον λόγο αυτό, εξάλλου, θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Παρασκευή για προληπτικούς λόγους και στην Αττική και συγκεκριμένα τα: Γυμνάσιο και Λύκειο Κολεγίου Αθηνών, Γυμνάσιο και Λύκειο Κολεγίου Ψυχικού και Νηπιαγωγειο «Ι.Μ. Καρράς».

ΣΧΕΤΙΚΑ