Θωρακίζονται τα σύνορα - Κλειστό το Τελωνείο Καστανέων

NEWSROOM
Θωρακίζονται τα σύνορα - Κλειστό το Τελωνείο Καστανέων
Πρόσφυγες περιμένουν στα ελληνοτουρικά σύνορα / AP Images

Κλειστό είναι από σήμερα το τελωνειακό σημείο διέλευσης των Καστανέων στον Εβρο, με αποτέλεσμα αρκετοί Τούρκοι και ξένοι επισκέπτες να μην μπορούν να εισέλθουν στη χώρα, αλλά και Ελληνες οι οποίοι θέλουν να επιστρέψουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το κλείσιμο του συγκεκριμένου συνοριακού σημείου διέλευσης πραγματοποιήθηκε λόγω της συγκέντρωσης, από την τουρκική πλευρά, σημαντικού αριθμού ατόμων (μεταναστών-προσφύγων) με πρόθεση να εισέλθουν στη χώρα.

Στο σημείο βρίσκονται από νωρίς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες σταδιακά αναμένεται να ενισχυθούν προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτροπή ανεξέλεγκτης εισόδου ατόμων στο ελληνικό έδαφος.

Εξάλλου, στον Έβρο βρίσκεται σήμερα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, στο πλαίσιο των αποφάσεων της κυβέρνησης για περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων επιτήρησης των συνόρων για την αποτροπή νέων κυμάτων προσφύγων-μεταναστών, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία.

Υπενθυμίζεται ότι Τούρκος αξιωματούχος είχε αναφέρει στο Reuters πως «η Τουρκία δεν θα εμποδίσει τους πρόσφυγες να φτάσουν στην Ευρώπη από ξηράς ή μέσω θαλάσσης από την περιοχή του Ιντλίμπ».

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.

ΣΧΕΤΙΚΑ