Νέα επεισόδια στον Εβρο - Τούρκοι αστυνομικοί έριξαν χημικά

NEWSROOM
Νέα επεισόδια στον Εβρο - Τούρκοι αστυνομικοί έριξαν χημικά
AP Images

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Εβρο, όταν μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος από τις Καστανιές, ενώ αργότερα Τούρκοι αστυνομικοί πέταξαν δακρυγόνα στην ελληνική πλευρά.

Οι μετανάστες εκτόξευσαν χημικά, πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των ελληνικών δυνάμεων, οι οποίες απάντησαν από την πλευρά τους με χημικά.

Μάλιστα, υπάρχει και βίντεο με την τουρκική αστυνομία να ρίχνει με πολλαπλούς εκτοξευτές (πολυβομβιδοβόλο ή κανονάκι) καπνογόνα και δακρυγόνα προς την ελληνική πλευρά. Όπως φαίνεται καθαρά πρόκειται για διμοιρία της τουρκικής αστυνομίας που βρίσκεται 40 μέτρα από τα σύνορα.

Σημειωτέον ότι η κατάσταση στον Εβρο από το μεσημέρι της Δευτέρας και χθες, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης των ηγετών της ΕΕ, έμοιαζε να έχει ηρεμήσει.

Από τις 06.00 το πρωί της Τρίτης (03/03) ως τις 18.00 το απόγευμα αποτράπηκε η παράνομη είσοδος στην Ελλάδα, στην περιοχή του Εβρου, συνολικά σε 1.500 πρόσφυγες και μετανάστες. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από κυβερνητικές πηγές, οι ελληνικές δυνάμεις συνέλαβαν 32 άτομα για παράνομη είσοδο στη χώρα, με προέλευση κυρίως από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.

ΣΧΕΤΙΚΑ