fbpxΠοιοι θα πάρουν το επίδομα των 600 ευρώ | Economistas.gr
Skip to main content

Ποιοι θα πάρουν το επίδομα των 600 ευρώ

Ποιοι θα πάρουν το επίδομα των 600 ευρώ
Shutterstock

Η χορήγηση επιδόματος 600 ευρώ σε 6 κλάδους, την οποία είχε προαναγγείλει ο υπουργός Οικονομικών, ανακοινώθηκε από τα συναρμόδια υπουργεία, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης της οικονομίας. 

Πρόκειται για δικηγόρους, ιατρούς, ψυχιάτρους, μηχανικούς, αρχιτέκτονες, οικονομολόγους, λογιστές, εκπαιδευτικούς και ερευνητές, ενώ συνολικά υπολογίζεται ότι αφορά 166.000 επιστήμονες.

Το κοινό δελτίου τύπου

Η Κυβέρνηση προχωρά άμεσα στην στήριξη 166.000 επιστημόνων, προερχομένους και από τους 6 βασικούς επιστημονικούς κλάδους :

  • Δικηγόρων
  • Γιατρών (συμπεριλαμβανομένων οδοντιάτρων, ψυχιάτρων και λοιπού ιατρικού προσωπικού)
  • Μηχανικών / αρχιτεκτόνων
  • Οικονομολόγων /Λογιστών
  • Εκπαιδευτικών και
  • Ερευνητών

δια ενός ανοιχτού προγράμματος, ύψους 180 εκ., με επιταγή κατάρτισης (voucher), με τη μέθοδο της ασύγχρονης τηλεκατάρτισης.

Το πρόγραμμα θα αποσκοπεί στην αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των ωφελουμένων και τον ψηφιακό μετασχηματισμό στον αντίστοιχο κλάδο.
Το εκπαιδευτικό επίδομα των ωφελουμένων θα είναι ύψους 600 ευρώ για έκαστο εξ αυτών και θα αφορά 100 ώρες τηλεκατάρτισης.
Το εκπαιδευτικό επίδομα θα καταβληθεί, σε δύο δόσεις με την ολοκλήρωση έκαστης διδακτικής ενότητας.
Οι ωφελούμενοι θα λάβουν και πιστοποίηση για τα αντικείμενα κατάρτισης.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί άμεσα από τη Γενική Γραμματεία Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και θα χρηματοδοτηθεί από συγχρηματοδοτούμενους πόρους.
Η Κυβέρνηση προχωρά με υπευθυνότητα απέναντι στο επιστημονικό δυναμικό της χώρας, υιοθετώντας γρήγορες και αποδοτικές ενεργητικές πολιτικές στήριξης, με στόχο όχι μόνο την οικονομική του στήριξη μέσα στην κρίση που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊος, αλλά και στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων του, με εμπέδωση των νέων τεχνολογικών και ψηφιακών εργαλείων, χρήσιμων για το επάγγελμα ή το λειτούργημά του, ανεξάρτητα από την ηλικία ή την επαγγελματική εμπειρία των εκπροσώπων του.
Παράλληλα, εργάζεται για την ταχεία επάνοδο στην κανονικότητα λαμβάνοντας όλα τα κατάλληλα μέτρα, που θα επιτρέψουν σε όλους τους επιστημονικούς κλάδους να ανακτήσουν τα εισοδήματά τους. Προς τούτο, έχει ήδη αποφασιστεί η παράταση του τρέχοντος δικαστικού έτους.
Στεκόμαστε δίπλα σε όλους, με λύσεις ταιριαστές για την κάθε ομάδα του ενεργού πληθυσμού της χώρας.

Μετατρέπουμε την κρίση σε ευκαιρία ανάπτυξης και μάθησης.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΑΔΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΡΑΣ
Πηγή: iefimerida.gr -

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βρούτσης: Πώς θα δοθεί το επίδομα των 800 ευρώ
Βρούτσης: Πώς θα δοθεί το επίδομα των 800 ευρώ
Ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι τα χρήματα θα χορηγηθούν σε δύο διαφορετικές ταχύτητες. Τι θα γίνει με τους μακροχρόνια άνεργους.
Βρούτσης: Πώς θα δοθεί το επίδομα των 800 ευρώ
Επίδομα 800 ευρώ: Οι 3 ημερομηνίες πληρωμών
Επίδομα 800 ευρώ: Οι 3 ημερομηνίες πληρωμών
Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης έδωσε στη δημοσιότητα το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθηθεί για την καταβολή των ποσών του επιδόματος.
Επίδομα 800 ευρώ: Οι 3 ημερομηνίες πληρωμών
Αδωνις: Εως την Τρίτη ανοιχτή η εφαρμογή για τα 800 ευρώ
Αδωνις: Εως την Τρίτη ανοιχτή η εφαρμογή για τα 800 ευρώ
Έως την Τρίτη θα έχει τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων για την χορήγηση των 800 ευρώ για τους αυτοαπασχολούμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρές επιχειρήσεις έως 5 εργαζόμενους.
Αδωνις: Εως την Τρίτη ανοιχτή η εφαρμογή για τα 800 ευρώ