Διιδρυματικό μεταπτυχιακό από το ΠΑΠΕΙ και τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων

NEWSROOM
Διιδρυματικό μεταπτυχιακό από το ΠΑΠΕΙ και τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων
Πανεπιστήμιο Πειραιά-Φωτογραφία: Eurokinissi

Το Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών της Σχολής Ναυτιλίας και Βιομηχανίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς και το Τμήμα Ναυτικών Επιστημών της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) πήραν την έγκριση, σύμφωνα με το ΠΔ 43/2020 (ΦΕΚ Α΄95), να οργανώσουν Διιδρυματικό Προγράμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) με τίτλο «Διοίκηση στη Ναυτική Επιστήμη και Τεχνολογία».

Στο ανωτέρω πρόγραμμα, το οποίο έχει διάρκεια τρία ακαδημαϊκά εξάμηνα, δύνανται να φοιτήσουν ύστερα από επιλογή, απόφοιτοι των ΑΣΕΙ του ν. 3187/2003 και αντίστοιχων και ισοδύναμων Στρατιωτικών Σχολών της αλλοδαπής, καθώς και απόφοιτοι ΑΕΙ του Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού Τομέα των Σχολών Οικονομικής, Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, Διοίκησης Επιχειρήσεων της ημεδαπής ή ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής.

Σκοπός του εν λόγω προγράμματος, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ), είναι η προαγωγή της επιστήμης και της έρευνας, στον τομέα της Ναυτικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, καθώς και η προετοιμασία και εκπαίδευση εξειδικευμένων και ικανών επιστημόνων, ερευνητών και επαγγελματιών, για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας στο χώρο των ναυτικών και θαλασσίων δραστηριοτήτων. Στο πλαίσιο εξωστρέφειας του Πολεμικού Ναυτικού, το πρόγραμμα προάγει τη συνεργασία μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων, της ακαδημαϊκής κοινότητας, των ευρωπαϊκών και διεθνών επιστημονικών οργανισμών, αλλά και των επιχειρήσεων στο αντικείμενο της ναυτιλίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ