Ξεκλειδώνοντας τις ψηφιακές δυνατότητες

NEWSROOM
ΕΕΣΥΠ

Το Δίκτυο Καινοτομίας (Innovation Network), της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ) ανακοινώνει τη διοργάνωση του πρώτου κύκλου διαδικτυακών εκδηλώσεων με τον τίτλο «Ξεκλειδώνοντας τις ψηφιακές δυνατότητες» σε συνεργασία με το ΜΙΤ Enterprise Forum Greece.

Στις online συζητήσεις στελέχη εταιρειών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, θα συναντούν ακαδημαϊκούς, ερευνητές και επιχειρηματίες, ανταλλάσσοντας ιδέες, γνώμες για καινοτομικά προγράμματα που υλοποιούν ή μπορούν να πραγματοποιήσουν. Επίσης θα παρουσιάζονται ορθές πρακτικές που εφαρμόζονται σε διάφορες χώρες.

Πρόκειται για δημιουργικό κύκλο συζητήσεων και διαλόγου, κατά τη διάρκεια του οποίου αναμένεται να απαντηθούν ερωτήματα όπως: Πώς μπορούν εταιρείες του ευρύτερου δημόσιου τομέα να αγκαλιάσουν και να αξιοποιήσουν τις καινοτομίες; Με ποιο τρόπο ο ψηφιακός μετασχηματισμός συμβάλλει στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών με αποτελεσματικό τρόπο; Πώς δημιουργούνται υποδομές που αντέχουν σε αναπάντεχα γεγονότα όπως μια πανδημία; Ποιες πρόνοιες κυβερνοασφάλειας πρέπει να λαμβάνονται ώστε να προστατευτεί η περιουσία και η αδιάληπτη λειτουργία των εταιρειών;

Στη σειρά των διαδικτυακών εκδηλώσεων ειδικοί από όλον τον κόσμο θα συζητούν και ανταλλάσσουν ιδέες και εμπειρίες με στελέχη κρατικών εταιρειών από ανήκουν στο χαρτοφυλάκιο της, για τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής.

Στην πρώτη συνάντηση Δευτέρα 22 Ιουνίου, ώρα 17:00, με θέμα: «Οικοδομώντας κουλτούρα καινοτομίας στις μεγάλες κρατικές επιχειρήσεις». Εναρκτήρια ομιλία από τον Κυριάκο Πιερρακάκη, Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εισηγητής ο Ευάγγελος Σιμούδης, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Synapse Partners. Συντονίζει η Ράνια Αικατερινάρη, Διευθύνουσα Σύμβουλος ΕΕΣΥΠ.

Η δεύτερη συνάντηση, Τετάρτη 25 Ιουνίου, ώρα 16:00, με θέμα «Πρόβλεψη και προετοιμασία για αναπάντεχα γεγονότα». Ομιλητές: Δημήτρης Μπερτσιμάς, καθηγητής του ΜΙΤ και Σάραμπ Αμίν, επίκουρος καθηγητής Σχολής Πολιτικών μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος του ΜΙΤ. Συντονίζει η Ντόρα Βαρβαρίγου, καθηγήτρια της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΕΜΠ.

Οι γλώσσες των συζητήσεων είναι Ελληνικά και Αγγλικά και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τις παρακολουθήσουν αφού κάνουν δωρεάν εγγραφή στο https://hcap.labonline.gr/

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΕΕΣΥΠ κ. Ράνια Αικατερινάρη, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του κύκλου εκδηλώσεων με τον τίτλο « Ξεκλειδώνοντας της ψηφιακές δυνατότητες», δήλωσε:

« Η αναγκαιότητα του ψηφιακού μετασχηματισμού και στις εταιρείες του δημόσιου τομέα, ήταν σημαντική πολύ πριν από την εκδήλωση της πανδημίας. Σήμερα αναδεικνύεται σε προτεραιότητα που δεν παίρνει αναβολή. Οι εταιρείες που ανήκουν στο χαρτοφυλάκιο της ΕΕΥΣΠ, έχουν υιοθετήσει πολλές δράσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες αυτές. Είμαι ενθουσιασμένη επειδή σε συνεργασία με το MIT Enterprise Forum Greece, το Δίκτυο Καινοτομίας της ΕΕΣΥΠ, φέρνει σε επαφή μερικούς από τους πλέον σημαντικούς ανθρώπους της ψηφιακής τεχνολογίας από όλον τον κόσμο με στελέχη εταιρειών του ευρύτερου δημόσιου τομέα.»

TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ