Εκτακτα μέτρα: Μόνο με τεστ η είσοδος από τον Προμαχώνα

NEWSROOM
Εκτακτα μέτρα: Μόνο με τεστ η είσοδος από τον Προμαχώνα
Ο πρωθυπουργός και ο Σωτήρης Τσιόδρας στην ευρεία σύσκεψη για την αύξηση στα εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού

Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση των εισερχόμενων κρουσμάτων κορωνοϊού από την πύλη εισόδου του Προμαχώνα στα σύνορα με Βουλγαρία, ανακοίνωσε η κυβέρνηση μετά την ευρεία τηλεδιάσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν. Αυτά είναι τα εξής:

Όσοι εισέρχονται για μη ουσιώδεις λόγους από τις 6 το πρωί της Τρίτης 14 Ιουλίου 2020 από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου για τον κορωνοϊό που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα από 72 ώρες.

Επίσης η υποχρέωση του PLF παραμένει σε ισχύ ο ελάχιστoς χρόνος συμπλήρωσης περιορίζεται σε 24 από 48 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα.

Τέλος, ενισχύεται ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Για το λόγο αυτό δεκάδες κλιμάκια ελέγχου της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, τη Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Καταναλωτή και της αστυνομίας θα πραγματοποιήσουν εκτεταμένους πάνω από 300 ελέγχους σε όλη την Ελλάδα μέχρι την Κυριακή.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.

ΣΧΕΤΙΚΑ