Δήμος Αθηναίων: Πρόσκληση του Athens Digital Lab για καινοτόμες προτάσεις

NEWSROOM
Δήμος Αθηναίων: Πρόσκληση του Athens Digital Lab για καινοτόμες προτάσεις

Στην ενίσχυση της στρατηγικής για μία έξυπνη, βιώσιμη και ανταγωνιστική πόλη, επενδύει ο δήμος Αθηναίων.

Στο πλαίσιο αυτό, το Athens Digital Lab (ADL) του Δήμου, απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση συμμετοχής σε νέους επιχειρηματίες, ερευνητικές - φοιτητικές ομάδες και startups. Δέκα καινοτόμες ιδέες τους - σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση - θα μετατραπούν σε προηγμένες τεχνολογικές λύσεις και θα υλοποιηθούν σε πραγματικές συνθήκες, με τη συμμετοχή των υπηρεσιών του Δήμου. Το Athens Digital Lab, αποτελεί τον πρώτο δημοτικό τεχνολογικό κόμβο καινοτομίας στη χώρα μας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν στη σελίδα https://www.athensdigitallab.gr/, τις προτάσεις τους, οι οποίες -σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του δήμου - πρέπει «να «απαντούν» σε πραγματικές ανάγκες και προκλήσεις της πόλης, να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών, αλλά και να αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες του Δήμου».

Η υποβολή συμμετοχών ισχύει έως την Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου. Σε σχετική του δήλωση , ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι «είναι στρατηγικός στόχος μας, να επενδύσουμε στις επιχειρήσεις της Αθήνας και στην ανάπτυξή τους. Είναι επιλογή μας να ανοίγουμε δρόμο και να δίνουμε τα εργαλεία σε νέες ιδέες και ανθρώπους που αναζητούν τις ευκαιρίες για μία Αθήνα σύγχρονη, φιλική στις νέες τεχνολογίες με σκοπό να γίνει πιο ανθρώπινη».

ΣΧΕΤΙΚΑ