Βρούτσης για αναδρομικά: Η κυβέρνηση σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις

NEWSROOM
Συνταξιούχος στη λαϊκή
Φωτογραφία: Eurokinissi

Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις, σημείωσε ο Γιάννης Βρούτσης αναφορικά με την υπόθεση των αναδρομικών των συνταξιούχων.

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι ήδη δόθηκε μία νέα επικουρική σύνταξη, δρομολογείται η νέα κύρια σύνταξη στο τέλος του έτους αλλά και η καταβολή των αναδρομικών 12 μηνών.

«Ήδη πληρώσαμε την νέα επικουρική σύνταξη, ήδη πληρώσαμε τα αναδρομικά για 250.000 συνταξιούχους, ήδη δρομολογούμε την νέα κύρια σύνταξη στο τέλος του έτους και θα καταβάλουμε και τα αναδρομικά 12 μηνών» ανέφερε ο Γιάννης Βρούτσης και εξήγησε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου ήδη επεξεργάζονται την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα αναδρομικά.

Παράλληλα, ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι η κυβέρνηση συστήνει να μην προσφύγει κανείς δικαιούχος σε δικηγόρους και ενημέρωσε ότι η διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, θα ανακοινωθεί «εν ευθέτω χρόνω».

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο χρονικός ορίζοντας σαφέστατα θα προσπαθήσουμε να είναι, όσο γίνεται πιο μικρός. Τα χρήματα αυτά δεν υπάρχουν για να καταβληθούν εφάπαξ», τόνισε ο κ. Βρούτσης ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν ανακοινώσεις στη ΔΕΘ.

ΣΧΕΤΙΚΑ