Μετακινείται ο διοικητής του ΑΤ Πόρου για τη διάδοση του κορωνοϊού

NEWSROOM
Μετακινείται ο διοικητής του ΑΤ Πόρου για τη διάδοση του κορωνοϊού

Σε εξέλιξη βρίσκεται διαδικασία απομάκρυνσης του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Πόρου μετά από καταγγελίες του δημάρχου για πλημμελείς ελέγχους σχετικά την τήρηση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, από το Αρχηγείο δόθηκε εντολή μετακίνησής του, ωστόσο ο αξιωματικός υπέβαλε ένσταση σήμερα, η οποία θα εξεταστεί από τα αρμόδια όργανα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο Διοικητής του Α.Τ . που αποφάσισε το Αρχηγείο να αποσπάσει, δεν έχει την βασική ευθύνη της διάδοσης του κορωνοϊού στο νησί.

Σχετικές δηλώσεις για το θέμα είχε κάνει και ο δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης. Όπως είχε αναφέρει ο κ. Δημητριάδης, τα μέτρα αναγκάστηκε να τα προτείνει η Δημοτική Αρχή, καθώς δεν έκανε τη δουλειά της η Αστυνομία, υποστηρίζοντας ότι είχε μεταδοθεί μία γενικότερη στάση «μη παρέμβασης» στα στελέχη που υπηρετούν στο νησί.

Μιλώντας για τον Πόρο στον ΣΚΑΪ, η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά ανέφερε ότι γίνεται εύκολα ιχνηλάτηση, γιατί είναι περιορισμένος ο χώρος. «Χρειάζεται μάσκα μέσα και έξω όλοι, δεν ξέρουμε πόσα είναι τα κρούσματα, δεν ξέρουμε ποιος είναι ο διπλανός μας. Ειδικά στον Πόρο οπουδήποτε και στο καφέ μάσκα, μέχρι να γίνει ιχνηλάτηση, να δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα» σχολίασε.

ΣΧΕΤΙΚΑ