Σχολεία: Οριστικές ανακοινώσεις για το άνοιγμα εν μέσω ανησυχιών

NEWSROOM
Κλειστό σχολείο
Εικόνα αρχείου από κλειστό σχολείο / φωτογραφία: EUROKINISSI

Εν αναμονή των ανακοινώσεων για τον οδικό χάρτη επανεκκίνησης των εκπαιδευτικών δομών για το σχολικό και ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, βρίσκονται οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί.

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, με το νέο ρεκόρ που καταγράφηκε χτες, έχει αναζωπυρώσει την κουβέντα για μετάθεση του ανοίγματος των σχολείων από τις 7 Σεπτεμβρίου στις 14. Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας (καθημερινά ανακοινώνονται πάνω από 200 επιβεβαιωμένα κρούσματα) έχει ρίξει στο τραπέζι των συζητήσεων το ενδεχόμενο η έναρξη να γίνει αργότερα, όταν οι συνθήκες θα το επιτρέψουν.

Στις 16:00 το απόγευμα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις για τον οδικό χάρτη. Σήμερα δηλαδή θα αποσαφηνιστεί και το αν τελικά η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει στις 7 Σεπτεμβρίου, η εάν θα παραταθεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, κατά μια εβδομάδα, την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου.
Γώγος: Η 7η Σεπτεμβρίου είναι κοντινή ημερομηνία με τη 14η.

«Αν χρειαστεί να τροποποιηθεί η ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς, που έχει ορίσει για τις 7 Σεπτεμβρίου, θα πράξουμε αναλόγως» επισήμανε ο καθηγητής. Η 7η Σεπτεμβρίου είναι κοντινή ημερομηνία με τη 14η Σεπτεμβρίου», δήλωσε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Από την άλλη, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ και καθηγητής Ιατρικής, Θάνος Δημόπουλος για το θέμα της ασφάλειας όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου, ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό: «Έχουμε σημαντικό επιπολασμό που δημιουργεί ερωτήματα». «Θα ήθελε κανείς από την ολοκλήρωση της επιστροφής των εκδρομέων μέχρι το τέλος Αυγούστου να υπάρχουν μια ή δύο εβδομάδες που θα λειτουργήσουν ως buffer, δηλαδή να μην έχουμε μεγάλη κινητικότητα επομένως ασυμπτωματικά άτομα να πάψουν να μεταδίδουν».

Σύμφωνα με τις εισηγήσεις της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές από το νηπιαγωγείο μέχρι το λύκειο θα φορούν μάσκα εντός των σχολικών αιθουσών. Σημειώνεται ότι όπως έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση οι μάσκες θα διανέμονται δωρεάν από την πολιτεία. Την ίδια ώρα, θα γίνονται διαφορετικά διαλείμματα ανά τάξη, θα γίνεται σχολαστικός καθαρισμός των σχολείων -κατά τη λειτουργία τους και μετά το πέρας των μαθημάτων- ενώ αντισηπτικά θα υπάρχουν σε κάθε αίθουσα με με ευθύνη των δήμων.

ΣΧΕΤΙΚΑ