ΙΣΑ: Μην παρασύρεστε από σκοταδιστικές απόψεις για την πανδημία

NEWSROOM
ΙΣΑ: Μην παρασύρεστε από σκοταδιστικές απόψεις για την πανδημία
Φωτογραφία: Eurokinissi

Να μην παρασύρονται από επικίνδυνες απόψεις σχετικά με την πορεία της πανδημίας και τα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό καλεί τους πολίτες ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε, έστειλε αυστηρό μήνυμα: «Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του απέναντι σε μέλη του που διατυπώνουν απόψεις για την επιδημία που δεν συμβαδίζουν με τα διεθνή επιστημονικά δεδομένα».

«Ο ΙΣΑ, για μία ακόμα φορά, τονίζει ότι η παραπληροφόρηση του κοινού για την επιδημία και τα μέτρα προστασίας που πρέπει να ληφθούν αποτελεί πράξη που θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Ο ΙΣΑ πρόκειται να εξαντλήσει την αυστηρότητά του, στο πλαίσιο της πειθαρχικής αρμοδιότητάς του, σε περιπτώσεις που μέλη του συμμετέχουν στη διάδοση απόψεων που δεν συμβαδίζουν με τις διεθνείς επιστημονικές απόψεις για την επιδημία», αναφέρεται στην ανακοίνωση και καλεί «τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ και να μην παρασύρονται από σκοταδιστικές και ανυπόστατες απόψεις για τη χρήση της μάσκας και των υπόλοιπων μέτρων προστασίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ