Αρνητικά τα επαναληπτικά τεστ στα 12 μέλη του πληρώματος του Mein Schiff

NEWSROOM
Αρνητικά τα επαναληπτικά τεστ στα 12 μέλη του πληρώματος του Mein Schiff
Στο λιμάνι του Πειραιά το Mein Schiff 6 / Eurokinissi

Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα στον έλεγχο για τον κορωνοϊό που έγινε στους 12 εργαζόμενους στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6 που κατέπλευσε στις 05:00 στο λιμάνι του Πειραιά, σύμφωνα με πληροφορίες. Υπενθυμίζεται ότι χθες, σε ανακοίνωσή της, η TUI είχε αναφέρει ότι στα επαναληπτικά τεστ οι έξι από τους 12 υπαλλήλους είχαν βρεθεί αρνητικοί και αναμένονταν τα αποτελέσματα για τους υπόλοιπους έξι.

Μετά τις παραπάνω εξελίξεις, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς δεν αναμένεται να πάνε πλέον στο κρουαζιερόπλοιο, σε αυτό ωστόσο οι έλεγχοι του ΕΟΔΥ συνεχίζονται κανονικά και θα ακολουθηθεί όλη η προβλεπόμενη διαδικασία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΕΟΔΥ έχει γίνει ήδη ο πρώτος έλεγχος και κλιμάκια έχουν λάβει δείγματα επιφανειών προς εξέταση βάσει των πρωτοκόλλων, έχουν ληφθεί δείγματα από τα 12 μέλη του πληρώματος τα οποία είχαν βγει την Κυριακή οριακά θετικά. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ιχνηλατηθούν οι επαφές των μελών του πληρώματος, ωστόσο εφόσον βγουν αρνητικά τα νέα τεστ δεν υπάρχει λόγος να γίνει περαιτέρω έρευνα.

Πάντως, ήδη έχουν απομονωθεί τα άτομα με τα οποία έχουν έρθει σε επαφή τα μέλη του πληρώματος που αρχικά είχαν βρεθεί θετικά στον ιό.

Το πλοίο μεταφέρει 922 επιβάτες και 666 μέλη πληρώματος και έως ότου ολοκληρωθούν οι έλεγχοι στο πλήρωμα, θα παραμείνουν εντός του κρουαζιερόπλοιου. Το πλοίο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο -Πειραιάς-Κέρκυρα.

Την ίδια ώρα, το σημείο στην πύλη Ε12 είναι αποκλεισμένο, καθώς κανείς δεν μπορεί να εισέλθει ή να εξέλθει από αυτό, από την ώρα που έφτασε εκεί το κρουαζιερόπλοιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ