Ανησυχία Τσιόδρα: «Η Αθήνα δεν πάει καλά»

NEWSROOM
Ανησυχία Τσιόδρα: «Η Αθήνα δεν πάει καλά»
Μεταφορά των ηλικιωμένων στον Αγ. Παντελεήμονα / Eurokinissi

Την ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στην Αθήνα εξέφρασε ο Σωτήρης Τσιόδρας, με αφορμή τα 32 κρούσματα που βρέθηκαν στο γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολογος Σωτήρης Τσιόδρας επισκέφτηκε μαζί με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά την Μονάδα Φιλοξενίας Ηλικιωμένων στον 'Αγιο Παντελεήμονα.

Η διασπορά σε τέτοιους χώρους που δεν δέχονται επισκεπτήριο συνήθως γίνεται από το προσωπικό», επισήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολογος, Σωτήρης Τσιόδρας. Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την Αθήνα αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι « η Αθήνα δεν πάει καλά», ενώ προσέθεσε ότι «πάντα σε τέτοιους χώρους υπάρχουν άνθρωποι με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, οι περισσότεροι από αυτούς, το 80 % είναι κατακεκλιμένοι».
«Είναι μια κατάσταση που δεν θέλουμε να την ξαναδούμε και δυστυχώς συνεχίζουμε να την βλέπουμε. Στη Θεσσαλονίκη το μάθημα το πήρανε και η Θεσσαλονίκη πάει καλά», κατέληξε ο κ. Τσιόδρας, ενώ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς συμπλήρωσε ότι έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση.

Οι ηλικιωμένοι που διαγνώστηκαν θετικοί μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία αναφοράς covid-19 και συγκεκριμένα στα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σισμανόγλειο», «Αττικόν» και «Ασκληπιείο», ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση των επαφών τους. Από το πρωί, συνεργεία του δήμου Αθηναίων, πλένουν και απολυμαίνουν το οικοδομικό τετράγωνο στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα όπου βρίσκεται η δομή φροντίδας των ηλικιωμένων.

ΣΧΕΤΙΚΑ