Καταδίκη της Χρυσής Αυγής - Ένοχα τα πολιτικά στελέχη

NEWSROOM
Καταδίκη της Χρυσής Αυγής - Ένοχα τα πολιτικά στελέχη
Η Μάγδα Φύσσα πανηγυρίζει μετά την ανακοίνωση της απόφασης / Eurokinissi

Η Χρυσή Αυγή καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση στην ιστορική δίκη που κράτησε 5,5 χρόνια. Συγκεκριμένα, τα 17 πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής κρίθηκαν ένοχα για εγκληματική οργάνωση. Μάλιστα, επτά πολιτικά στελέχη καταδικάστηκαν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και τα υπόλοιπα 11 για συμμετοχή.

Ειδικότερα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ένοχοι κρίθηκαν οι: Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Ηλίας Παναγιώταρος, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής. Όλοι οι υπόλοιποι βουλευτές, καθώς και οι δύο πυρηνάρχες Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Για την υπόθεση του ΠΑΜΕ, ένοχοι κρίθηκαν όλοι κατά μετατροπή της απόπειρας ανθρωποκτονίας, επικίνδυνες σωματικές βλάβες (πλημμέλημα). Για την υπόθεση των αλιεργατών ένοχοι όλοι όπως εισάγονται, δηλαδή για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Σημειώνεται πως κατηγορούμενοι είναι οι: Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος, Κωνσταντίνος Μπαραμπαρούσης, Ελένη Ζαρούλια, Γιώργος Γερμενής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Νίκος Μίχος, Γιώργος Γερμενής, Αντώνης Γρέγος, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Ευστάθιος Μπούκουρας, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Νίκος Κούζηλος, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Δημήτρης Κουκούτσης και οι πυρηνάρχες Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι ενοχος για την ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα κρίθηκε ο Γιώργος Ρουπακιάς. Πέραν από τον Γιώργο Ρουπακιά 15 από τους 17 κατηγορούμενους κρίθηκαν επίσης ένοχοι.

Σημειώνεται πως ο Γιώργος Ρουπακιάς δεν έχει προσέλθει στο δικαστήριο. Η επαπειλούμενη ποινή είναι ισόβια.

Στο άκουσμα της απόφασης ο συγκεντρωμένος κόσμος έξω από το Εφετείο ξέσπασε σε χειροκροτήματα. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η αντίδραση της Μάγδας Φύσσα, η οποία αναφώνησε: «Ο Παύλος τα κατάφερε… Τα κατάφερες, γιε μου», ενώ το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Η πλειονότητα των κατηγορουμένων ήταν απόντες, με παρόντες μόνο 11 και από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Οι δημοσιογράφοι ορίστηκε να παρευρίσκονται στον χώρο του εξώστη της δικαστικής αίθουσας, ενώ στο ακροατήριο βρίσκονταν οι δικηγόροι, οι παρόντες κατηγορούμενοι, η οικογένεια του Παύλου Φύσσα, θύματα και συγγενείς θυμάτων άλλων υποθέσεων κ.α.

ΣΧΕΤΙΚΑ