Πρόστιμα για παραμονή σε χώρους take away- Σε ισχύ από σήμερα

NEWSROOM
Πρόστιμα για παραμονή σε χώρους take away- Σε ισχύ από σήμερα
Eurokinissi

Νέα μέτρα τίθενται από σήμερα σε εφαρμογή για τις καφετέριες και τα καταστήματα εστίασης που παραμένουν ανοιχτά εν μέσω lockdown και λειτουργούν με take away.

Συγκεκριμένα, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ νέα ΚΥΑ με την οποία τροποποιείται η απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ.6877/29.1.2021 κοινής υπουργικής απόφασης «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00» (Β' 341).

Οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και κάθοδόν εξυπηρέτησης (drive-through) επιτρέπονται μόνο στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών που ορίζονται στην παρούσα, χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών.

Προβλέπονται δε διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ στην επιχείρηση/νομικό πρόσωπο και διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ σε κάθε φυσικό πρόσωπο/πελάτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ