Νέο Lockdown στην Αττική - Τί θα ισχύσει από αύριο

NEWSROOM
Νέο Lockdown στην Αττική - Τί θα ισχύσει από αύριο
Η πλατεία Μοναστηρακίου / Eurokinissi

Η πίεση που έχει αρχίσει να δέχεται το εθνικό σύστημα υγείας οδήγησε την κυβέρνηση στην απόφαση για lockdown στην Αττική -από το πρωί της Πέμπτης.

Από αύριο στις 6 το πρωί κλείνουν το λιανεμπόριο και τα σχολεία- στα πρότυπα της Πάτρας, με την απαγόρευση κυκλοφορίας, όμως, από Δευτέρα έως Παρασκευή να παραμένει στις 9 το βράδυ και να μην ξεκινά από τις 6 το απόγευμα, κάτι που θα ισχύει για τα Σαββατοκύριακα.

Ρολά θα κατεβάσουν και κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και βιβλιοπωλεία, ενώ τα ανθοπωλεία εξετάζεται να λειτουργήσουν μόνο του Αγίου Βαλεντίνου. Ανοιχτά θα είναι σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία και πρατήρια καυσίμων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκκλησίες θα λειτουργούν με την παρουσία μέχρι 9 ατόμων, ενώ η ατομική άθληση θα περιοριστεί κοντά στον τόπο κατοικίας.

Η εξειδίκευση των μέτρων θα γίνει σήμερα στις 12 από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά, με την συμμετοχή των γενικών γραμματέων Εμπορίου, Εσωτερικών, Εργασίας και τον διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να επανέλθει η άδεια ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους γονείς τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα στο οποίο θα οριστεί η τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό εργαζομένων ανά υπηρεσία, οι οποίοι μαζί με τους εκπαιδευτικούς θα προσεγγίζουν το 70% του προσωπικού.

ΣΧΕΤΙΚΑ