Συνέχιση της χρηματοδότησης του ΚΕΘΙ από το νέο ΠΕΠ Αττικής

NEWSROOM
Συνέχιση της χρηματοδότησης του ΚΕΘΙ από το νέο ΠΕΠ Αττικής
Φωτογραφία: Eurokinissi

Την αναχρηματοδότηση του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) από το ΠΕΠ Αττικής τη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, κατά τη επίσκεψή του στο Κέντρο, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Ο κ. Πατούλης, μετά την ενημέρωση που είχε από την πρόεδρο του ΚΕΘΙ Θεοδοσία Τάνταρου-Κρίγγου και μέλη του ΔΣ, υπογράμμισε ότι: «Η Περιφέρεια Αττικής είναι παρούσα στη μάχη για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και τη μείωση των έμφυλων ανισοτήτων, στηρίζοντας έμπρακτα δομές όπως το ΚΕΘΙ, που παρέχουν σπουδαίο κοινωνικό έργο». Ο ίδιος δήλωσε ότι είναι απόλυτα αντιληπτές «οι νέες κοινωνικές προκλήσεις που έχει δημιουργήσει η υγειονομική κρίση σε σχέση με τα κρίσιμα ζητήματα της εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών», λόγος ο οποίος συνέβαλε και στη απόφαση για περαιτέρω στήριξη του σημαντικού έργου που επιτελεί το Κέντρο «για τη στήριξη των γυναικών, τη διασφάλιση της ισότητας, αλλά και την καταπολέμηση των φαινομένων βίας και κακοποιητικών συμπεριφορών».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του ΚΕΘΙ ευχαρίστησε την περιφέρεια για την στήριξη της στις δράσεις του Κέντρου και επιβεβαίωσε τη πρόθεση της συνεχούς συνεργασίας των δύο φορέων για την επίτευξη του κοινού μας στόχου, που «δεν είναι άλλος από την ισότητα των φύλων και τη στήριξη των γυναικών και, μέσα στα πλαίσια του ΠΕΠ, θυμάτων έμφυλης βίας ή και πολλαπλών διακρίσεων».

Σημειώνεται ότι το ΚΕΘΙ λειτουργεί με συγχρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ. Μέσω των δύο Συμβουλευτικών Κέντρων (Αθήνα και Πειραιά) παρέχει υποστήριξη σε περισσότερες από 6.000 γυναίκες-θύματα έμφυλης βίας ή και πολλαπλών διακρίσεων. Παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ενημέρωσης και κοινωνικής, ψυχολογικής, νομικής και εργασιακής στήριξης, λειτουργεί και ξενώνες για τη φιλοξενία κακοποιημένων γυναικών και προτείνει πολιτικές που προωθούν την ισότητα των φύλων.

ΣΧΕΤΙΚΑ