Μανώλης Δερμιτζάκης: Άνοιγμα της εστίασης σε ανοιχτούς χώρους - Λιανεμπόριο με ραντεβού

NEWSROOM
Κλειστή εστίαση
Κλειστή εστίαση/ Φωτογραφία INTIMENEWS

Θετικός στο άνοιγμα της εστίασης και του λιανεμπορίου εμφανίστηκε ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.

Ο καθηγητής μίλησε στον ΣΚΑΪ για τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες μπορεί να γίνει το άνοιγμα της αγοράς. Συγκεκριμένα τόνισε ότι η εστίαση μπορεί να ανοίξει, αλλά μόνο σε εξωτερικούς χώρους. Σχετικά με το λιανεμπόριο ο Μανώλης Δερμιτζάκης ανέφερε ότι μπορεί να λειτουργήσει και πάλι μόνο με ραντεβού.

Στην αρχική του τοποθέτηση υποστήριξε ότι αν όλη η αγορά ήταν ανοιχτή, τότε και τα κρούσματα θα ήταν περισσότερα. «Θα είχαμε πενταπλάσιους αριθμούς. Ο σκοπός όμως δεν είναι να ανοίξουμε έτσι. Ο σκοπός είναι να ανοίξουμε προσεκτικά με τέτοιο τρόπο, ώστε οι δραστηριότητες των πολιτών, οι οποίες ούτως ή άλλως γίνονται τώρα και αυξάνονται τα κρούσματα, να τις διοχετεύσουμε σε πιο συντεταγμένο τρόπο όπου τα μέτρα εφαρμόζονται».

Σχετικά με το άνοιγμα της αγοράς, ο καθηγητής σχολίασε αρχικά πως «δεν ανοίγουμε γιατί είμαστε καλά, ανοίγουμε για να γίνουμε καλύτερα» και πρότεινε το άνοιγμα των καταστημάτων με ραντεβού στις μεγάλες πόλεις και ελεύθερα στις μικρές.

ΣΧΕΤΙΚΑ