Δερμιτζάκης: Άνοιγα όλων των δραστηριοτήτων σε ανοιχτούς χώρους

NEWSROOM
Βόλτα στο ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος"
Βόλτα στο ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος"/ Φωτογραφία INTIME NEWS

Ο Μανώλης Δερμιτζάκης πήρε θέση για την άρση των μέτρων και κάλεσε την κυβέρνηση να ανοίξει τα πάντα σε ανοιχτούς χώρους. Μάλιστα, ο καθηγητής υποστήριξε ότι η μεταφορά του κόσμου σε εξωτερικούς χώρους είναι η μόνη λύση αυτή τη στιγμή. Παράλληλα τόνισε ότι η κατάσταση στη χώρα είναι εξαιρετικά κρίσιμη μετά το διπλό αρνητικό ρεκόρ της Τετάρτης με τα 3.465 κρούσματα και τους 630 διασωληνωμένους.

Στην παρέμβασή του για την πανδημία του κορωνοϊού μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook ο κ. Δερμιτζάκης έγραψε χαρακτηριστικά:

«Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι κρίσιμη. Η μόνη λύση είναι μεταφορά όλων των πολιτών και των δραστηριοτήτων σε εξωτερικούς χώρους συντεταγμένα! Σχολεία, εργασία, κοινωνικές επαφές, λιανικό εμπόριο έξω ή σε συνεχώς αεριζόμενους χώρους με ανοιχτά παράθυρα. Ανοίξτε την εστίαση έξω.

Επίσης, αναστολή όλων των απαγορεύσεων μετακινήσεων, ώστε ο κόσμος να μοιραστεί σε πάρκα για αναψυχή και άθληση. Τέλος βάλτε υποδομές σε πάρκα (μικροπωλητές με φαγητό, καφέ κ.λπ), ώστε να ενθαρρυνθεί ο κόσμος να μείνει πολλή ώρα έξω σε πάρκα».

ΣΧΕΤΙΚΑ