SMS στο 13033: Ολες οι αλλαγές, ποιοι κωδικοί χρησιμοποιούνται για όσα νέα ανακοινώθηκαν

NEWSROOM
SMS στο 13033: Ολες οι αλλαγές, ποιοι κωδικοί χρησιμοποιούνται για όσα νέα ανακοινώθηκαν
Φωτογραφία: Eurokinissi

Αλλαγές στα μέτρα ανακοινώθηκαν χθες, κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Μεταξύ άλλων, οι αλλαγές αυτές περιλαμβάνουν αλλαγές σε ότι αφορά στα SMS.

Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία παραμένουν, με μόνη αλλαγή τα Σαββατοκύριακα, όπου πλέον η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 9 το βράδυ και όχι από τις 7 το απόγευμα. Επομένως, καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί. Η κυκλφορία εξακολουθεί να γίνεται είτε με βεβαίωση μετακίνησης, είτε με αποστολή SMS στο 13033.

Τι αλλάζει

Aνοίγουν οι αρχαιολογικοί χώροι και η επίσκεψη γίνεται με SMS 6 στο 13033, όμως μόνο εντός του οικείου δήμου και χωρίς τη χρήση οχήματος για τη μετακίνηση, έως 3 άτομα, εκτός αν αφορά σε οικογένειες, με υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων

Ανοίγουν τα κομμωτήρια και η μετάβαση γίνεται με τον κωδικό 6 στο 13033. Προκειμένου να μεταβεί κάποιος σε κομμωτήριο ή κέντρο περιποίησης άκρων εκτός δήμου, αυτό γίνεται με αποστολή SMS 6 στο 13033 αφού έχει κλειστεί ραντεβού στο κομμωτήριο/κέντρο περιποίησης άκρων.

Οσον αφορά στα σούπερ μάρκετ δεν αλλάζει κάτι στις μετακινήσεις παρά μόνο στα ωράρια λειτουργίας τους. Η μετακίνηση των πολιτών εξακολουθεί να γίνεται με κωδικό 2, αλλά μόνο για καταστήματα εντός του οικείου δήμου ή έως δύο χιλιόμετρα μακριά από την κατοικία.

Τέλος, επιτρέπεται το ψάρεμα -ερασιτεχνική αλιεία είτε από πλωτό μέσο μήκους έως 8 μέτρων είτε από την παραλία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους και μόνο δήμους και με SMS 6 στο 13033 προσεγγίζοντας δηλαδή πεζή ή με ποδήλατα και με τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα στην περίπτωση ιδιοκτητών σκαφών, δηλαδή το Ε9 που αποδεικνύει την ιδιοκτησία του σκάφους.

ΣΧΕΤΙΚΑ