Βατόπουλος: Δύσκολο να ανοίξει το λιανεμπόριο με 2.000 κρούσματα

NEWSROOM
Κατεβασμένα ρολά σε μαγαζιά
Κατεβασμένα ρολά σε μαγαζιά/ Φωτογραφία INTIME NEWS

Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος υποστήριξε ότι με 2.000 κρούσματα ημερησίως δεν μπορούμε να μιλάμε για άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Το αρχικό πλάνο της κυβέρνησης ανέφερε ότι θα έχουμε άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 29 Μαρτίου. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φαντάζει πιθανό αυτή τη στιγμή. Σύμφωνα με τον καθηγητή και μέλος της επιτροπής, Αλκιβιάδη Βατόπουλο, με τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα δεν μπορούμε να μιλάμε για άνοιγμα των καταστημάτων ούτε με click away.

«Οποιοδήποτε άνοιγμα έχει τους κινδύνους του. Για το πρώτο δειλό, άνοιγμα, αυτό των κομμωτηρίων, νομίζω ότι σωστά γίνεται, καθώς θα πρέπει να υπάρχει μια βοήθεια στον κόσμο, να πάρει μια ανάσα, καθώς ανεβάζει το ηθικό. Είναι μια αποσυμπίεση κι ένα δειλό άνοιγμα της οικονομίας», σημείωσε ο κ. Βατόπουλος.

Σχολιάζοντας τη χθεσινοβραδινή εικόνα με τα ασθενοφόρα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός τόνισε ότι «είναι η εικόνα της πανδημίας, των πολλών κρουσμάτων, των πολλών βαριών ασθενών» επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο πιο δύσκολο σημείο. «Για περίπου μια εβδομάδα ακόμα θεωρώ ότι θα συνεχίσει να ασκείται πίεση στο σύστημα υγείας», πρόσθεσε

ΣΧΕΤΙΚΑ