Νέα ΚΑΠ και προστασία των ελληνικών προϊόντων στο επίκεντρο των συναντήσεων του Σπ. Λιβανού στις Βρυξέλλες

NEWSROOM
Σπήλιος ΛΙβανός
Σπήλιος ΛΙβανός/Eurokinissi

Η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική και οι προοπτικές της ευρωπαϊκής αγροτικής οικονομίας αποτέλεσαν τα κύρια θέματα στη συνάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιου Λιβανού, με τον Ευρωπαίο επίτροπο Γεωργίας, Γιάννους Βοϊτσεχόφτσκι, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ.

Οι δυο πλευρές συνομίλησαν επίσης για τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής αγροδιατροφής και της ποιοτικής αναβάθμισής των προϊόντων της χώρας μας. Παράλληλα ο κ. Λιβανός απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Βοϊτσεχόφτσκι να επισκεφθεί τη χώρα μας, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, προκειμένου να συζητήσει τη νέα ΚΑΠ από κοντά με τους Έλληνες παραγωγούς και αγρότες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εν συνέχεια ο κ. Λιβανός συναντήθηκε με τον Ιταλό ομόλογό του, Στέφανο Πατουανέλλι. Μεταξύ άλλων συνομίλησαν για την ανάγκη στρατηγικής συνεργασίας για την αποτελεσματικότερη προστασία και προώθηση των προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης και Γεωγραφικής Ένδειξης.

Τέλος, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση «συζητήθηκε και το κρίσιμο ζήτημα της εν εξελίξει κανονιστικής πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εμπρόσθια επισήμανση των τροφίμων, στο πλαίσιο της οποίας Ελλάδα και Ιταλία έχουν διατυπώσει σοβαρές επιφυλάξεις σε ό,τι αφορά το σχήμα Nutri-score».

ΣΧΕΤΙΚΑ