Βασιλακόπουλος: Άνοιγμα των μικρών επιχειρήσεων από αύριο

NEWSROOM
Μαγαζιά λιανικού εμπορίου
Μαγαζιά λιανικού εμπορίου/ Φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Το σενάριο για άνοιγμα της αγοράς στις 29 Μαρτίου έχει εγκαταλειφθεί οριστικά από την κυβέρνηση. Άλλωστε τα νούμερα των τελευταίων ημερών δεν επιτρέπουν να γίνει τέτοια κουβέντα. Μάλιστα, κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα δούμε χαλάρωση των μέτρων πριν το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Ωστόσο ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος φαίνεται πως έχει άλλη άποψη. Συγκεκριμένα μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ υποστήριξε ότι πρέπει να ανοίξει το λιανεμπόριο, αλλά μόνο με ορισμένα μικρά καταστήματα.

Ο καθηγητής εκτιμά ότι αν το λιανεμπόριο ανοίξει με ραντεβού και με SMS διάρκειας δυο ωρών στο 13032, πολλοί εργαζόμενοι θα βρίσκονται στις δουλειές τους, άλλοι θα πάνε να ψωνίσουν και έτσι θα μειωθούν οι επικίνδυνες επαφές.

Τόνισε επίσης ότι δεν πρέπει να ανοίξουν όλες οι δραστηριότητες γιατί κάτι τέτοιο στέλνει λάθος μήνυμα, ωστόσο είναι πιο ασφαλές να λειτουργήσουν καφετέριες και ταβέρνες σε εξωτερικό χώρο, παρά να συγκεντρώνονται άνθρωποι σε πλατείες και σπίτια, να βγάζουν τη μάσκα και να πίνουν τον καφέ τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ