Σαρηγιάννης: Άνοιγμα λιανεμπορίου στις 12 Απριλίου

NEWSROOM
Ανοιχτά καταστήματα
Ανοιχτά καταστήματα/ Φωτογραφία INTIME NEWS

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος του λιανεμπορίου αλλά όχι πριν τις 12 Απριλίου. Θυμίζουμε ότι το αρχικό πλάνο για επανεκκίνηση της αγοράς στις 29 Μαρτίου δεν βρίσκεται πλέον στο τραπέζι και υπάρχει έντονη συζήτηση για το αν μπορεί να γίνει στις 5 Απριλίου.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης τόνισε ότι πρέπει να ανοίξει το λιανεμπόριο, αλλά μετά το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου. "Να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 12 του μήνα, όχι νωρίτερα, γιατί δεν θα είμαστε σε ικανή αποσυμπίεση μέχρι τότε. Στις 12 μπορούμε να ανοίξουμε", ήταν τα λόγια του στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

Αναφορικά με την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία τόνισε ότι πρέπει να πάμε σε άνοιγμα των λυκείων στις 5 Απριλίου, με τεστ και την επαναλειτουργία δημοτικών και γυμνασίων μετά το Πάσχα. "Αυτό θα ήταν ότι καλύτερο και πιο ασφαλές για όλους. Ώστε να μην πάμε σε άνοιγμα – κλείσιμο που κουράζει" συμπλήρωσε.

Τέλος, αναφέρθηκε στα self test τόνισε ότι "είναι όπλο άμεσης δράσης. Δεν είναι για επιδημιολογική επιτήρηση. Είναι για να σταματήσει η αλυσίδα διασποράς".

ΣΧΕΤΙΚΑ