Καββαθάς: Πλήρες άνοιγμα της εστίασης, όχι μόνο στους εξωτερικούς χώρους

NEWSROOM
Κλειστά μαγαζιά της εστίασης
Κλειστά μαγαζιά της εστίασης/ Φωτογραφία INTIME NEWS

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ τόνισε ότι οι επιχειρηματίες της εστίασης ζητούν πλήρες άνοιγμα και όχι μόνο σε εξωτερικούς χώρους. Ο Γιώργος Καββαθάς υποστήριξε ότι ο κλάδος έχει δοκιμαστεί όσοι λίγοι και πιστεύει πως πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος για να ανοίξουν τα μαγαζιά και με κλειστούς χώρους.

«Ο κάθε επαγγελματίας αυτή τη χρονιά σηκώνει το δικό του σταυρό. Είναι δύσκολη συγκυρία. Ελπίζω να ξανά μπούμε σε μια κανονικότητα το συντομότερο δυνατόν. Το άνοιγμα των καταστημάτων μόνο στους εξωτερικούς χώρους, θα δημιουργήσει διαφορετικές ταχύτητες στον κλάδο της εστίασης. Υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι που οι επιχειρήσεις τους έχουν μόνο εσωτερικούς χώρους. Πρέπει να βρούμε τρόπο, να λειτουργήσουν και οι επιχειρήσεις σε κλειστούς χώρους, με μηχανικά μέσα» υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στο πως μπορεί να γίνει αυτό το ολικό άνοιγμα της εστίασης τόνισε ότι τα μηχανήματα για την αποστείρωση του αέρα, κοστίζουν περί τα 1000 ευρώ, για ένα κατάστημα 100 τετραγωνικά ωφέλιμου χώρου και σκοτώνουν τον κορωνοϊό από 50 έως και 90%. «Καλύτερα να είμαστε ασφαλής και να μη λειτουργήσουμε σε λογική ακορντεόν. Δεν θα αντέξει για 3-4 φορά η οικονομία. Θέλουμε να ανοίξουμε και να παραμείνουμε ανοιχτοί» δήλωσε.

Εμβολιασμός για τους εργαζόμενους

Στη συνέχεια ο Γιώργος Καββαθάς αποκάλυψε ότι έχει ζητηθεί από την κυβέρνηση να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα οι εργαζόμενοι του κλάδου. «Η κυβέρνηση το έχει στους στόχους, ελπίζω να προλάβουμε».

«Μετά από πέντε μήνες lockdown, είναι πολύ δύσκολο να επανεκκινήσει η εστίαση. Το 40-50% των επιχειρήσεων έχει μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα. Γι’ αυτό είχαμε ζητήσει πρόγραμμα επιχορηγήσεων» επισήμανε, σχετικά με την επιχορήγηση που θα λάβουν οι επιχειρήσεις της εστίασης ώστε «να αποκτήσουν ένα κεφάλαιο κίνησης ώστε να ξανά λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ