Σχολεία: «Κλειδώνει» η παράταση του διδακτικού έτους

NEWSROOM
Σχολεία: «Κλειδώνει» η παράταση του διδακτικού έτους
Φωτογραφία: Eurokinissi

«Κλειδώνει» το σενάριο για παράταση του διδακτικού έτους στα σχολεία, για δυο εβδομάδες, και με χρονικό «ταβάνι» τα τέλη Ιουνίου.

Αυτό προανήγγειλε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, τονίζοντας ότι κάθε απόφαση θα ληφθεί έχοντας υπόψη τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων. Η κυρία Μακρή, μεταξύ άλλων, είπε ότι μόλις το 30% των εκπαιδευτικών έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να εμβολιαστούν εθελοντικά με τις δόσεις που περισσεύουν από τον προγραμματισμό.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, η υφυπουργός υποστήριξε πως, όπως έχουν τα πράγματα, για το άνοιγμα των σχολείων έχουν προτεραιότητα γυμνάσια και λύκεια, και ιδιαίτερα τα λύκεια λόγω των επερχόμενων εξετάσεων, αλλά και για το γεγονός πως πρόκειται για τις βαθμίδες που έχουν κάνει τη λιγότερη διά ζώσης εκπαίδευση.

Όπως γράφει η ΕΡΤ, η κυρία Μακρή αναφορικά με τα self test τόνισε πως οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν τα τεστ στο σπίτι τους και θα έρχονται στο σχολείο αφού προσκομίζουν μια υπεύθυνη δήλωση από τον γονέα ή από το ίδιο το παιδί αν είναι ενήλικας, ενώ το ίδιο θα ισχύει για τους εκπαιδευτικούς.

Η ίδια εμφανίστηκε βέβαιη πως οι πανελλαδικές εξετάσεις θα διεξαχθούν την ίδια περίοδο που γίνονται κάθε χρόνο με βάση τη μειωμένη ύλη κατά 30% λόγω της ιδιαιτερότητας της εποχής, ενώ αναφερόμενη στις προαγωγικές εξετάσεις των υπολοίπων τάξεων σημείωσε πως δεν έχει ληφθεί απόφαση αν θα πραγματοποιηθούν ή όχι, ωστόσο ανέφερε πως, ότι είναι να γίνει θα γίνει για το σύνολο των τάξεων γυμνασίων και λυκείων.

ΣΧΕΤΙΚΑ