Ράπτη: Πιθανό να ξανακλείσει το λιανεμπόριο αν δούμε επιβάρυνση

NEWSROOM
Η Ζωή Ράπτη
Η Ζωή Ράπτη/ Φωτογραφία Eurokinissi

Η αγορά μετράει αντίστροφα για το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης, τα μαγαζιά θα ανοίξουν και πάλι την προσεχή Δευτέρα 5 Απριλίου. Την ίδια ώρα τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιτρέπουν μεγάλη χαλάρωση από τον κόσμο και την πολιτεία.

Λίγες ημέρες πριν το άνοιγμα των καταστημάτων, η Ζωή Ράπτη αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχουμε νέο κλείσιμο αν επιβαρυνθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα. “Είμαστε πράγματι σε ένα πάρα πολύ δύσκολο σημείο ειδικά στην Αττική αλλά και στην Θεσσαλονίκη όπως φαίνεται”, τόνισε και πρόσθεσε πως “το επιδημιολογικό φορτίο έχει αυξηθεί, συνεχώς ενισχύεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας”.

Η υφυπουργός μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ εξήγησε ότι τα μέτρα αποσυμπίεσης που έχουν ανακοινωθεί έχουν ως στόχο να βοηθήσουν στην τήρηση των μέτρων κοινωνικής προστασίας.

“Είναι ένα εργαλείο για να συνεχίσουμε στο δρόμο που γνωρίζουμε” ήταν τα λόγια της. Στη συνέχεια τόνισε ότι αυτό το βήμα που κάνουμε γίνεται με μεγάλη προσοχή. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσουν να εξετάζονται τα επιδημιολογικά δεδομένα και με βάση αυτά θα λαμβάνονται οι αποφάσεις για περαιτέρω χαλάρωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ