Γιώργος Καββαθάς: Δίκαιο το πρόγραμμα ενίσχυσης της εστίασης

NEWSROOM
Κλειστά καταστήματα της εστίασης
Κλειστά καταστήματα της εστίασης/ Φωτογραφία Eurokinissi

Ο πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ αναφέρθηκε στο νέο πρόγραμμα στήριξης της κυβέρνησης για τον κλάδο της εστίασης. Ο Γιώργος Καββαθάς μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega χαρακτήρισε δίκαιο το πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων.

Παράλληλα τόνισε ότι κάθε επιχείρηση θα επιδοτηθεί με 10.000 ευρώ κατά μέσο όρο. “Δίνουν τη δυνατότητα στο 45% των επιχειρήσεων με μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα να ξεκινήσουν”, ήταν τα λόγια του.

Φυσικά ανέφερε ότι το άνοιγμα της εστίασης θα πρέπει να γίνει με τήρηση των υγειονομικών πρωτόκολλων εξασφαλίζοντας την ασφάλεια των πελατών και των εργαζομένων. Υποστήριξε επίσης ότι οι έλεγχοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα αυστηροί.

Το άνοιγμα της εστίασης εξαρτάται από εμάς

Στην ίδια εκπομπή ήταν καλεσμένος ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Από την πλευρά του τόνισε ότι το άνοιγμα της εστίασης εξαρτάται από την πειθαρχία που θα δείξουν οι πολίτες. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο τελευταίο lockdown και παραδέχθηκε ότι δεν ήταν τόσο αποτελεσματικό εξαιτίας της κούρασης του κόσμου.

Για το άνοιγμα του λιανεμπορίου τον Ιανουάριο, τόνισε ότι ήταν λάθος και θα έπρεπε να έχουν ανοίξει μόνο τα μικρά καταστήματα. Σε αυτή την τοποθέτηση συμφώνησε και ο Γιώργος Καββαθάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ