Στις 11 Απριλίου η ψηφιακή τελετή βράβευσης του 1ου πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού επιχειρηματικότητας νέων

NEWSROOM
Στις 11 Απριλίου η ψηφιακή τελετή βράβευσης του 1ου πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού επιχειρηματικότητας νέων
Εικόνα: Shutterstock

Την Κυριακή 11 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή βράβευσης του 1ου πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού επιχειρηματικότητας νέων, με προσανατολισμό στην αειφόρο ανάπτυξη που διοργανώνει το Envolve Entrepreneurship.

Η ψηφιακή τελετή θα προβληθεί ζωντανά στη σελίδα Facebook (facebook.com/envolvegr) και στο κανάλι YouTube (youtube.com/envolvegr) του Envolve Entrepreneurship Greece.

Στην τελετή βράβευσης θα απευθύνει χαιρετισμό η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέττα Μακρή, αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας - Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, καθώς και ο υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας.

Οι ομάδες που επιλέχθηκαν να προχωρήσουν στην τελική φάση του διαγωνισμού είναι οι εξής: η AIRΜΕΙΣ από τα Εκπαιδευτήρια Καντά, η Aqua Fertility από το ΕΝΕΕΓΥΛ Αγίας Παρασκευής και για κωφούς-βαρήκοους μαθητές, η Bio-act από το Γενικό Λύκειο της Αξού, η Biostraw από το Γυμνάσιο Γαλαξιδίου, η Control-e από το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Πατρών, η Eco-Friendly Jobs από το 1ο Γενικό Λύκειο Ιεράπετρας, η Eco Thinko Diets από το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, η Ecowave από το Αριστοτέλειο Κολλέγιο, η Eco-world από το Γυμνάσιο Δημητριτσίου, η Green Teen Community από τα Εκπαιδευτήρια «Ο Απόστολος Παύλος», η GreenDent από τη Σχολή Μωραΐτη, η Green Desert with Zero Capital από το 2ο ΓΕΛ Θερμαϊκού, η Hydro Kinetic από το 10ο Γενικό Λύκειο Λάρισας, η R.A.I.S.E. από το Λύκειο Φιλοθέης, η ReFood από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, η StandbyMe από το ΓΕΛ Επισκοπής Κρήτης, η ThessPropolis από το 2ο ΓΕΛ Θερμαϊκού, η WasteFree από τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, η Wormsy από το 10ο Γενικό Λύκειο Λάρισας και ο Κήπος της Εδέμ από το Γυμνάσιο Δημητριτσίου.

Οι κριτές θα αναδείξουν τις πέντε νικήτριες ομάδες που θα λάβουν έπαθλα από το ΔΕΔΔΗΕ, την BIKEWISE, το HAEC και το Envolve Entrepreneurship. Συγκεκριμένα η πρώτη ομάδα θα λάβει δωροεπιταγές αξίας 2.000 ευρώ, χορηγία της ΔΕΔΔΗΕ, μια εκδρομή́ τεσσάρων ημερών στην περιοχή του Ζαγορίου, χορηγία της BIKEWISE, καθώς και μία πλήρη υποτροφία φοίτησης (100% απαλλαγή διδάκτρων) από το Hellenic American College. Η δεύτερη ομάδα θα λάβει δωροεπιταγές αξίας 1.500 ευρώ, χορηγία της ΔΕΔΔΗΕ και μία μερική υποτροφία φοίτησης (50% απαλλαγή διδάκτρων) από το Hellenic American College. Η τρίτη ομάδα θα λάβει δωροεπιταγές αξίας 1.000 ευρώ, χορηγία της ΔΕΔΔΗΕ και μία μερική υποτροφία φοίτησης (50% απαλλαγή διδάκτρων) από το Hellenic American College. Η ομάδα με την καλύτερη παρουσίαση (elevator pitch) και η ομάδα που θα λάβει το βραβείου κοινού θα κερδίσουν δωροεπιταγές αξίας 500 ευρώ έκαστη, έπαθλα από την ομάδα του Envolve.

ΣΧΕΤΙΚΑ