fbpxΙσχυρή ανάπτυξη για τον Όμιλο Grecotel με την εξαγορά 5 ξενοδοχειακών μονάδων | Economistas.gr
Skip to main content

Ισχυρή ανάπτυξη για τον Όμιλο Grecotel με την εξαγορά 5 ξενοδοχειακών μονάδων

Ισχυρή ανάπτυξη για τον Όμιλο Grecotel με την εξαγορά 5 ξενοδοχειακών μονάδων
Ισχυρή ανάπτυξη για τον Όμιλο Grecotel με την εξαγορά 5 ξενοδοχειακών μονάδων

Πέντε ξενοδοχειακές μονάδες Resort εξαγόρασε ο Όμιλος Νίκου Δασκαλαντωνάκη-Grecotel στην Ελλάδα, σε Μύκονο και Κέρκυρα, συνολικής δυναμικότητας 1.800 κλινών επενδύοντας 61 εκατ.€. Οι συμφωνίες εξαγοράς που ολοκληρώθηκαν μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις περιλαμβάνουν 3 ξεχωριστές συναλλαγές. Για την επέκταση των ξενοδοχείων και του real estate θα διατεθούν επιπλέον 43 εκατ.€

«Η επιχειρηματική αυτή κίνηση αντανακλά την εμπιστοσύνη μας στο επενδυτικό περιβάλλον της χώρας μας και στις πραγματικές δυνατότητες του Τουρισμού ως ρεαλιστικό μοχλό ανάπτυξης της Ελληνικής Περιφέρειας» δήλωσε ο κος Νίκος Δασκαλαντωνάκης, Πρόεδρος και Ιδρυτής του Ομίλου. «Η πανδημία θα περάσει. Ο Τουρισμός είναι ανθρώπινη εμπειρία, δεν αντικαθίσταται με ’zoom΄. Αταλάντευτη βούλησή μας αποτελεί η ανάπτυξη και η αύξηση της απασχόλησης του ντόπιου εργατικού δυναμικού, γεγονός που προσφέρει στα ξενοδοχεία μας προστιθέμενη αξία. Πάντα πίστευα ότι οι άνθρωποι που αγαπούν τον τόπο τους θέλουν και την προκοπή του».

Τα ξενοδοχεία που εξαγοράστηκαν είναι τα: Mykonos Star και Μykonos Thea στον Άγιο Σώστη Μυκόνου και Nostos, Vassilia, Gelina και το Aqua Park Υδρόπολις στην Κέρκυρα. Οι ξενοδοχειακές μονάδες είναι σε λειτουργούσα κατάσταση και η προσθήκη τους αναμένεται να δημιουργήσει 1.000 νέες θέσεις εργασίας.

Οι εξαγορές έγιναν στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος του Ομίλου που επιπρόσθετα περιλαμβάνει σημαντικές ανακατασκευές και νέα ξενοδοχειακά προϊόντα Lifestyle και Luxury Resorts σε Κρήτη, Κω και Κέρκυρα. Το πρόγραμμα είναι σε εξέλιξη από τον Οκτώβριο του 2020.

Στην Κέρκυρα τα νέα ξενοδοχεία θα αποτελέσουν μέρος ενός μεγαλύτερου παραθαλάσσιου Resort έκτασης 350.000 τ.μ. με την ονομασία Grecotel Costa Botanica. Πρωταγωνιστής θα είναι το νοσταλγικό τοπίο και η εμπειρία στη φύση, όπως στις αρχές του 20ου αιώνα. Πρόκειται για στρατηγική απόφαση διεύρυνσης της παρουσίας του Ομίλου στην Κέρκυρα, όχι μόνο με την προσθήκη ενός μοναδικού θερέτρου, αλλά επιπλέον με την αναγέννησή του σε παγκόσμιο πολυτελή τουριστικό προορισμό σύμφωνα με τις τάσεις του σύγχρονου lifestyle. Τo Costa Botanica βρίσκεται στην Αχαράβη, σε απόσταση 25 χλμ. από το διεθνές αεροδρόμιο. Είναι χτισμένο σε έκταση 350.000 στρεμμάτων υπέροχης ελληνικής φύσης με παρθένα αμμουδιά μήκους 1.000 μέτρων. Η λιμνοθάλασσα Αντινιώτη βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση και αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά τοπία στην Κέρκυρα, με πολυποίκιλο οικοσύστημα που φιλοξενεί πάνω από 90 είδη αποδημητικών πουλιών, σπάνιες χελώνες, τις μοναδικές Κερκυραϊκές βίδρες, αμμοθίνες με κρινάκια, άγριες ορχιδέες, ελαιώνες και συγκλονιστική βλάστηση.

Στη Μύκονο η επιλογή του Άγιου Σώστη ενισχύει σημαντικά την παρουσία της Gecotel στα Boutique Ultra Luxury Resorts σε μοναδικές τοποθεσίες με αυθεντικότητα και χαρακτήρα.

Ο Όμιλος Grecotel περιλαμβάνει portfolio 40 ξενοδοχείων 4 & 5 αστέρων σε δημοφιλείς προορισμούς και συγκεκριμένα στα νησιά: Κρήτη, Κέρκυρα, Μύκονο, Ρόδο, Κω, και στα ωραιότερα μέρη της ενδοχώρας και της ακριτικής Ελλάδας: Αθήνα και Σούνιο, Πελοπόννησο, Χαλκιδική, Λάρισα και Αλεξανδρούπολη. Έχει δυναμικότητα 17.000 κλινών και βρίσκεται σταθερά στην πρώτη θέση μεταξύ των ξενοδοχειακών ομίλων της χώρας.

H Grecotel το καλοκαίρι του 2020 ήταν η πρώτη αλυσίδα στην Ελλάδα και μια από τις τρεις στην Ευρώπη που ανακοίνωσε το άνοιγμα των ξενοδοχείων της, λειτούργησε 15 ξενοδοχειακές μονάδες, φιλοξένησε 50.000 επισκέπτες και τήρησε αυστηρά τα μέτρα προφύλαξης για την διασπορά της λοίμωξης Covid-19 με απόλυτη επιτυχία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη φωτιά στη Ζάκυνθο -Εκκενώνονται σπίτια και ξενοδοχείο
Μεγάλη φωτιά στη Ζάκυνθο -Εκκενώνονται σπίτια και ξενοδοχείο
Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται αυτή τη στιγμή στο χωριό Κερί. Εκκενώθηκαν προληπτικά τα πρώτα σπίτια του χωριού αλλά και μια ξενοδοχειακή μονάδα.
Μεγάλη φωτιά στη Ζάκυνθο -Εκκενώνονται σπίτια και ξενοδοχείο
ΣτΕ: Ακύρωσε την οικονομική άδεια για το ξενοδοχείο στην Ακρόπολη
ΣτΕ: Ακύρωσε την οικονομική άδεια για το ξενοδοχείο στην Ακρόπολη
Ακυρώθηκε από την Ολομέλεια του ΣτΕ η οικοδομική άδεια για εννιαόροφο ξενοδοχείο στην περιοχή Μακρυγιάννη, μετά από προσφυγή 14 κατοίκων της περιοχής.
ΣτΕ: Ακύρωσε την οικονομική άδεια για το ξενοδοχείο στην Ακρόπολη
Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκε από την Ολομέλεια το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας
Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκε από την Ολομέλεια το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας
Με τις ψήφους των 158 βουλευτών της πλειοψηφίας, η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε πριν από λίγο το νομοσχέδιο του για «την ενίσχυση της εργασίας», στο οποίο ενσωματώνεται η τροπολογία για το «ξεπάγωμα» των τριετιών
Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκε από την Ολομέλεια το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας
«Σπίτι μου»: Έως την Παρασκευή 29/9, οι αιτήσεις για το στεγαστικό πρόγραμμα
«Σπίτι μου»: Έως την Παρασκευή 29/9, οι αιτήσεις για το στεγαστικό πρόγραμμα
Την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 14:00, λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το στεγαστικό πρόγραμμα «Σπίτι μου».
«Σπίτι μου»: Έως την Παρασκευή 29/9, οι αιτήσεις για το στεγαστικό πρόγραμμα