Γεωργιάδης: Τον Μάιο το άνοιγμα της εστίασης

NEWSROOM
Ο Άδωνις Γεωργιάδης
Ο Άδωνις Γεωργιάδης/ Φωτογραφία Eurokinissi

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στο άνοιγμα της εστίασης τόνισε ότι το πιθανότερο σενάριο είναι να πραγματοποιηθεί μέσα στον Μάιο. Το πρωί της Δευτέρας τα μαγαζιά του λιανεμπορίου άνοιξαν και πάλι τις πόρτες τους. Ο υπουργός από την πλευρά του ανέφερε ότι μέχρι τώρα τα καταστήματα και οι καταναλωτές είναι προσεκτικοί και τα μέτρα τηρήθηκαν κανονικά. Τόνισε επίσης αυξήθηκε η κίνηση, αλλά την ίδια ώρα δεν είδαμε εικόνες σαν αυτές του Ιανουαρίου.

Ο υπουργός Ανάπτυξης δέχτηκε ερώτηση και για τις περιοχές που τελικά δεν άνοιξαν τα καταστήματα. «Οι έμποροι στη Θεσσαλονίκη, στην Κοζάνη και την Αχαΐα βρέθηκαν σε μια πολύ μεγάλη δυσάρεστη έκπληξη και στο μέτρο που αυτό είναι ευθύνη δική μου, ως αρμόδιος υπουργός, τους ζητώ συγγνώμη», ήταν τα λόγια του.

Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι σε κάθε συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών καταθέτει αίτημα για άνοιγμα των καταστημάτων. «Το τι ανοίγει, με τι ρυθμό και πού ανοίγει είναι σε συνάρτηση με τη συζήτηση που γίνεται στην Επιτροπή», σημείωσε.

Ανοιχτά όλο τον Απρίλιο τα καταστήματα – Σοβαρό ενδεχόμενο για άνοιγμα εμπορικών

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ξεκαθάρισε ότι όλο τον Απρίλιο τα μαγαζιά θα μείνουν ανοιχτά με τα μέτρα που ισχύουν τώρα. Μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχουμε επαναλειτουργία των εμπορικών κέντρων από τη Δευτέρα 12 Απριλίου. «Το αίτημά μας από την προηγούμενη εβδομάδα ήταν να ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα, διότι τα περισσότερα έχουν αγοράσει μηχανήματα ιονισμού αέρα και αν η Επιτροπή το επιτρέψει, τη Δευτέρα μπορεί να ανοίξουν», δήλωσε.

Σχετικά με το αν το Πάσχα θα επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «με την κατάσταση της πανδημίας ως έχει, δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα γίνει τρεις εβδομάδες μετά. Το βέβαιο είναι ότι αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, δεν έχουμε κανένα λόγο να μην το επιτρέψουμε». Πάντως σε περίπτωση που επιτραπούν οι μετακινήσεις, θα υπάρχουν περιορισμοί, καθώς δεδομένου ότι η χώρα έχει ζώνες ανάλογα με τον βαθμό κινδύνου, τα μέτρα δεν ισχύουν οριζόντια.

Τέλος, ο υπουργός τοποθέτησε χρονικά το άνοιγμα της εστίασης μέσα στον Μάιο, τονίζοντας ότι μέχρι τις 10 Μαΐου θα είναι έτοιμη η πλατφόρμα για να μπουν οι επιχειρηματίες της εστίασης να κάνουν την αίτηση και να πάρουν τα χρήματά τους άμεσα. «Άρα, εμείς δουλεύουμε ώστε στις αρχές Μαΐου να είμαστε έτοιμοι για την επανεκκίνηση. Θα ήταν πάρα πολύ καλό και για την τουριστική μας βιομηχανία, όταν θα ανοίξει ο τουρισμός να ανοίξουν και τα εστιατόρια», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ